Το ολοκαίνουργιο Pathfinder παντρεύει τη σύγχρονη σχεδιαστική ταυτότητα της ιαπωνικής φίρμας με ρετρό αναφορές, όπως η «boxy» εμφάνιση και η τρεις εισαγωγές πάνω από την εμπρός μάσκα.

Στιβαρό, πλήρως επανασχεδιασμένο εξωτερικό και ένα αρκετά premium εσωτερικό, το νέο Pathfinder ενδείκνυται για… οικογενειακές περιπέτειες.

Εφοδιασμένο με τον V6 κινητήρα βενζίνης 3,5 λίτρων με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού που αποδίδει 284 ίππους, το νέο Pathfinder εξοπλίζεται με ένα ολοκαίνουργιο κιβώτιο 9 ταχυτήτων για ομαλή και άμεση απόκριση που αντικαθιστά το CVT.

Νέο είναι και το σύστημα τετρακίνησης Intelligent 4WD, ενώ τα 7 προγράμματα λειτουργίας «Drive και Terrain» (standard, sport, eco, snow, sand, mud/rut και tow), ενισχύουν τον χαρακτήρα του και προσφέρουν αυτοπεποίθηση σε εντός και εκτός δρόμου καταστάσεις.

Σημαντική και η καλύτερη στην κατηγορία ελκτική ικανότητα με μέγιστο τους 2,7 τόνους, που προσφέρει πολλές δυνατότητες για τη μεταφορά σκαφών και ρυμουλκούμενων φορτίων.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα πολυτελή μεγάλα καθίσματα, ενώ η νέα καμπίνα έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και οκτώ επιβάτες. Στην περίπτωση που επιλεγούν τα «captain» καθίσματα στη μεσαία σειρά τότε η διάταξη στο εσωτερικό είναι 7θέσια. 

Η τηλεργασία σε άλλη διάσταση με Nissan NV350 Office Pod Concept (vid)

Οι διαθέσιμες τεχνολογικές δυνατότητες περιλαμβάνουν μια ολοκαίνουργια απεικόνιση Head-up Display 10,8 ιντσών, έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και η «αιωρούμενη» οθόνη αφής του infotainment 9 ιντσών με όλες τις δυνατότητες διασύνδεσης.

Το ProPILOT Assist με Navi-Link και το στάνταρ Nissan Safety Shield 360, καθώς και τα πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού το καθιστούν ημιαυτόνομο.

Το νέο Nissan Pathfinder θα είναι διαθέσιμο στις αντιπροσωπείες της Nissan στις Η.Π.Α., εντός του καλοκαιριού.