Το υπουργείο υγείας μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού στην χώρα μας, πήρε την απόφαση να ανοίξει το νοσοκομείο «Λοιμωδών» για τα περιστατικά που θα εμφανιστούν. Αξίζει να σημειωθεί πως θα πάρει προσωπικό από το Κρατικό Νίκαιας, ενώ είναι ανοιχτό στο να συνδράμουν και άλλα νοσοκομεία. Μάλιστα για τον λόγο αυτό ακυρώθηκε η σημερινή κοπή της πίτας στο Κρατικό της Νίκαιας, καθώς γίνονται οι προετοιμασίες για την μετακίνηση του προσωπικού.

Στο νοσοκομείο «Λοιμωδών» έχουν κλείσει οι κλινικές, ενώ δουλεύουν μόνο κάποια εξωτερικά ιατρεία, με τους περισσότερους εργαζόμενους να έχουν μετακινηθεί σε άλλα νοσοκομεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του vradini.gr το προσωπικό του κρατικού νοσοκομείου περιμένει να δουν ποιοι θα μεταφερθούν εκεί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα ανοίξουν 50 κλίνες στο νοσοκομείο «Λοιμωδών» για την νοσηλεία των ατόμων που θα πάσχουν από τον κορωνοϊο. Το ίδιο θα γίνει και με το «Αμαλία Φλέμινκ» χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό το πόσες κλίνες θα δοθούν στους ασθενείς.

Αυτά τα δύο νοσοκομεία θα ενισχυθούν με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό από τα νοσοκομεία που ανήκουν στην Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου (2η ΔΥΠΕ), αλλά και αυτό της Αττικής (1η ΥΠΕ).