Αποκλειστικό: Ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη στο vradini.gr | 5020281 scaled

Δηλώσεις στον Φάνη Καραμπατσάκη

Μέχρι τα ξημερώματα έμεινε ξύπνιος ο Γιάννης Τοπαλούδης, πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης, φέρνοντας στο μυαλό του την συγκλονιστική αγόρευση της εισαγγελέως. Η κ. Αδαμαντία Δόγκα ήταν “φωτιά και λαύρα” για τους δύο κατηγορούμενους αλλά και γεμάτη ανθρώπινα στοιχεία για την οικογένεια.

“Πολλές φορές δάκρυσα ακούγοντας την στο δικαστήριο, αλλά εκεί που συγκλονίστηκα και έκλαιγα με λυγμούς και δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ ήταν όταν είπε πως από τότε που ανέλαβε την υπόθεση αισθάνεται ότι η Ελένη είναι συνεχώς δίπλα της. Τότε αισθάνθηκα σα να είδα την Ελένη να κάθεται δίπλα της εκεί στην έδρα. Τι άλλο να αισθανθεί ένας γονιός όταν έχει χάσει με τέτοιο αποτρόπαιο τρόπο το παιδί του; Από την πρώτη στιγμή η εισαγγελέας είπε πως είναι η φωνή της Ελένης στο δικαστήριο και πράγματι ήταν”, τόνισε ο κ. Τοπαλούδης.

“Δεν συγκλόνισε μόνο εμάς τους γονείς, αλλά πιστεύω όλη την ελληνική κοινωνία. Ειλικρινά χθες δεν μπορούσα να κοιμηθώ μέχρι πολύ αργά τα ξημερώματα γιατί έφερνα στο μυαλό μου όσα είπε. Έτσι πρέπει να είναι όλοι οι εισαγγελείς και οι δικαστές. Να σέβονται τους νόμους και τις διαδικασίες, αλλά να είναι και άνθρωποι. Αυτή την ανθρωπιά , την αισθανθήκαμε εγώ και η γυναίκα μου”.

Μιλώντας στο vradini.gr ο κ. Τοπαλούδης αναφέρθηκε και στα λουλούδια που της προσέφερε. “Τα είχε κόψει από την αυλή και ήθελε να τα προσφέρει η σύζυγός μου, αλλά ήταν πάλι φορτισμένη και δεν μπόρεσε. “Σα μάνα είχε πάλι κάποια ξεσπάσματα, που είναι δικαιολογημένα. Είναι ηρωίδα”.

Τέλος στην ερώτηση αν θα δικαιωθεί ακόμη και αν στους δύο νεαρούς κατηγορούμενους επιβληθεί η ισόβιος κάθειρξη, ο Γιάννης Τοπαλούδης απαντά κατηγορηματικά “όχι”. “Το λέω ευθαρσώς, η όποια απόφαση δεν θα απαλύνει τον πόνο μας. Ήμασταν μια υπέροχη τετραμελής οικογένεια και μείναμε μια δυστυχής τριμελής για το υπόλοιπο της ζωής μας. Και μπορεί να φτάνουμε πλέον στο τέρμα αυτής της δικαστικής διαδικασίας αλλά εμείς έχουμε να διανύσουμε ένα βασανιστικό μαραθώνιο πόνου μέχρι που να τερματίσει η ζωή μας, μέχρι που θα πεθάνουμε . Η ποινή που θα επιβληθεί στους δύο μπορεί να είναι ισόβια, αλλά στην πραγματικότητα δεν θα είναι ποινή ισόβια μέχρι το τέλος της ζωής τους”.

Η ακροαματική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί με τις απολογίες των κατηγορουμένων και μετά την αγόρευση της εισαγγελέως, συνεχίζουν τις αγορεύσεις οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Στη χθεσινή αγόρευσή της η εισαγγελέας της Έδρας είπε μεταξύ άλλων ότι η πρόθεση των δύο νεαρών κατηγορούμενων ήταν να βιάσουν την 19χρονη κοπέλα ακόμη και νεκρή, ενώ μετά τη δολοφονία προσπάθησαν από κοινού να κρύψουν το πτώμα. Όπως είπε, αμφότεροι είναι συνεννοημένοι στο δικαστήριο, συσκοτίζοντας σκόπιμα τις πτυχές της υπόθεσης και παίζοντας δικονομικά παιχνίδια διάχυσης της ευθύνης ώστε να παρασύρουν τους τέσσερις ενόρκους και όχι τοσο τους τρεις έμπειρους τακτικούς δικαστές. Είχε ρόλους ο καθένας, ο 23 Ροδίτης ήταν ο πλούσιος που τα κανονίζει όλα και ο 22χρονος Αλβανός ο ωραίος, το δόλωμα, είπε η εισαγγελέας, θεωρώντας ότι με τον ίδιο τρόπο παρέσερναν και άλλες κοπέλες, έχοντας σεξουαλικά κίνητρα.