Απολογείται σήμερα ο «ψευτογιατρός» για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Το 18μηνο της προσωρινής κράτησής του λήγει στις 16 Δεκεμβρίου

Στο δικαστήριο θα βρεθεί σήμερα, Δευτέρα, ο «ψευτογιατρός», ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγορείται για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η νέα κατηγορία σε βάρος του «Dr Kontos» απαγγέλθηκε πρόσφατα, έπειτα από έρευνα των δικαστικών αρχών για την πορεία των χρημάτων που εισέπραττε, παριστάνοντας τον ογκολόγο σε καρκινοπαθείς

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκε ενώπιον του ΜΟΔ ο «ψευτογιατρός», το συνολικό ποσό που καρπώθηκε από τις απάτες ξεπερνά τις 800 χιλιάδες ευρώ.

Το 18μηνο της προσωρινής κράτησής του λήγει στις 16 Δεκεμβρίου και ο «ψευτογιατρός» βάσει του Συντάγματος πρέπει να βγει από τη φυλακή μεσούσης της δίκης.

Ωστόσο, η κλήση του σε απολογία δημιουργεί νέα δεδομένα, αφού το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται προβλέπει ακόμα και προφυλάκιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος πρόκειται σήμερα να ζητήσει προθεσμία για να μελετήσει τη νέα δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με τον κατηγορούμενο να έχει δηλώσει πως επιθυμεί να είναι παρών στη δίκη, αφού πλέον έχει αναρρώσει από τον κορωνοϊό.