Ενώπιον του ανακριτή Αθ. Μαρνέρη θα βρεθεί σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου ο Ηλίας Ψινάκης, πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, στα πλαίσια της έρευνας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που ξέσπασε τον Ιούλιο του 2018.

Ο κ. Ψινάκης είχε προσέλθει στο ανακριτικό γραφείο στις 24 Ιουλίου με τους συνηγόρους του, Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Δημήτρη Κουσιουρή, και είχε ζητήσει από τον δικαστικό λειτουργό εύλογο χρόνο ώστε να ενημερωθεί για την ογκώδη δικογραφία και να προετοιμάσει τους ισχυρισμούς του έναντι του κατηγορητηρίου που αφορά -και για τους 20 κατηγορούμενους- αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Αποχωρώντας από τα δικαστήρια, σε δήλωσή του εκείνη την ημέρα, ο κ. Ψινάκης ανέφερε πως για «την τεράστια αυτή τραγωδία, που τόσοι άνθρωποι πέθαναν με φριχτό θάνατο, πρέπει όσοι από εμάς εμπλέκονται ή έχουν οποιαδήποτε ευθύνη να τιμωρηθούν πραγματικά. Και για τη μνήμη των νεκρών και τη δικαίωση αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν και για να μην ξαναγίνει. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα ρωτήθηκε εάν ο ίδιος πιστεύει πως δεν έκανε κάτι που θα έπρεπε να το είχε κάνει και απάντησε πως για αυτό θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη.

Την επόμενη Παρασκευή ακολουθεί η απολογία του Ευάγγελου Μπουρνούς και στις 14 Οκτωβρίου αυτή της Ρένας Δούρου ενώ θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος κατά των 20 κατηγορουμένων από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κατά περίπτωση για τα εξής αδικήματα: εμπρησμός από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.