Εκτόξευση…

Η ποδοσφαιρική Ευρώπη αναφέρθηκε αρκετές φορές φέτος στη δυναμική του ελληνικού πρωταθλήματος, με αφορμή τον τεράστιο ανταγωνισμό

ελληνικό ποδόσφαιρο

Η απρόσμενη… συζήτηση γύρω από τον Μαουρίτσιο Σάρι αποκάλυψε ότι ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να αλλάξει επίπεδο! Όποιο κι αν επρόκειτο να είναι τελικά το φινάλε, με την ενδεχόμενη πρόσληψη του Iταλού προπονητή στον «πράσινο» πάγκο, σε κάθε περίπτωση έγινε εξαρχής ξεκάθαρο ότι ο Γιάννης Αλαφούζος επιθυμεί να ανεβάσει σε υψηλότερη αφετηρία το σχηματισμό της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Το συζητάμε πολλά χρόνια, όμως αυτή είναι η ώρα να το αντιληφθούμε. Μία μεγάλη επιτυχία ελληνικής ομάδας, εκτός από τα άμεσα οφέλη που η ίδια αποκομίζει, την ίδια ώρα ευεργετεί και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού, με την κατάκτηση του Conference League, ταυτόχρονα «ξύπνησε» περισσότερο (για να μην πούμε ότι μάλλον υποχρέωσε) τους μεγάλους ανταγωνιστές του εντός συνόρων. Με πρώτο και καλύτερο τον «αιώνιο» αντίπαλό του.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα έβγαινε από την «πράσινη ΠΑΕ ότι ακόμη κι αν απαντήσει αρνητικά ο Σάρι, η ομάδα θα έχει μεγάλο όνομα στον πάγκο της. Ούτε είναι συμπτωματικό ότι αυτό, το όποιο μεγάλο όνομα, θα στηριχθεί και από ακριβές μεταγραφές. Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι ο Παναθηναϊκός έκανε πρόταση στον Μαουρίτσιο Σάρι, το οικονομικό μέγεθος της οποίας δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου για προπονητή.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε τον πήχη με τον ευρωπαϊκό τίτλο, προκαλώντας πιο μεγάλη δίψα στους ανταγωνιστές του, και αυτή η συνθήκη μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Έτσι κι αλλιώς παρακολουθήσαμε φέτος το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League και το επόμενο βήμα θα είναι να βελτιωθεί η ποιότητά του. Η καλή ομάδα της ΑΕΚ, μετά την κατάκτηση του τίτλου αναζητά την ενίσχυση του ρόστερ, ενδεχομένως και του πάγκου της, εάν χρειαστεί, με ισχυρές κινήσεις. Το ίδιο και ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, η Διοίκηση του οποίου βλέπει πως εφόσον διατηρήσει τον κορμό και καλύψει κενά σε δύο, με τρεις θέσεις το πολύ, μπορεί να δυναμώσει και άλλο την ενδεκάδα. Η ποδοσφαιρική Ευρώπη αναφέρθηκε αρκετές φορές φέτος στη δυναμική του ελληνικού πρωταθλήματος, με αφορμή τον τεράστιο ανταγωνισμό. Στο χέρι μας είναι να ανέβουμε περισσότερο.

Συνολικά και όλοι μαζί…

Ίσως σας ενδιαφέρουν