Μεντιλίμπαρ ο αναμορφωτής!

Ένας τεράστιος προπονητής δημιούργησε μέσα σε τρεις μήνες μία σπουδαία ομάδα, συμβάλλοντας στην αλλαγή της νοοτροπίας στο σύνολο του «ερυθρόλευκου» οργανισμού

χοσε λουις μεντιλιμπαρ, χοσέ λουίς μεντιλίμπαρ

Δεν μου αρέσει να αρθρογραφώ κατόπιν εορτής, όμως αυτό που συμβαίνει με τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό φέτος, δεν έχει προηγούμενο.

Η μεταμόρφωση της ομάδας στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι, χωρίς υπερβολή, απίστευτη. Χωρίς ίχνος αμφιβολίας, αποτελεί το αποτέλεσμα της δουλειάς του προπονητή.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει τακτοποιήσει τακτικά το παιχνίδι της, το κυριότερο, όμως, είναι η αλλαγή της νοοτροπίας των παικτών.

Ο Ολυμπιακός μετά την εκπληκτική νίκη, 4-2, στην έδρα της Άστον Βίλα, είναι πολύ σημαντικό ότι έμεινε στο έδαφος, κράτησε την μπάλα χαμηλά, χωρίς αλαζονεία και επιπόλαιες προειδοποιήσεις του στιλ: «Ελάτε τώρα για τη ρεβάνς στον Πειραιά».

Η ενίσχυση το Δεκέμβριο, στη διάρκεια μίας σεζόν όπου φαινόταν ότι δεν μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, έφερε απίστευτα αποτελέσματα.

Κινήσεις οι οποίες προφανώς δεν έγιναν με προτεραιότητα την κατάκτηση του Conference League, διότι κανείς δεν είχε περιθώριο να πιστέψει σε εκείνο το σημείο κάτι τέτοιο. Και όμως, η εικόνα άλλαξε θεαματικά και ο Ολυμπιακός προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο μία σπάνια συγκυρία.

Ένας τεράστιος προπονητής δημιούργησε μέσα σε τρεις μήνες μία σπουδαία ομάδα. Ο οποίος συνέβαλε στην αλλαγή της νοοτροπίας στο σύνολο του «ερυθρόλευκου» οργανισμού.

«Πίστευα στην ομάδα. Ήξερα τις δυνατότητές μας και ότι μπορέσαμε να νικήσουμε και τα δύο παιχνίδια. Η Άστον Βίλα μάς ταίριαζε. Υπέφερα στον πάγκο, αλλά πίστευα στην ομάδα και το ίδιο έκαναν και οι παίκτες μας», είπε ο Βάσκος. Ο τρόπος σκέψης του οποίου αποκαλύπτεται και όταν ομολογεί δικές του αστοχίες.

Έχει παραδεχθεί αβίαστα κάποιες –λίγες– λάθος αποφάσεις του στα play offs του ελληνικού πρωταθλήματος και με αυτή την τακτική κερδίζει τους παίκτες του.

Επίσης, ο Ολυμπιακός απολαμβάνει και τα οφέλη μεγάλων ευρωπαϊκών club, γι’ αυτό αναμένεται να πάρει από την UEFA ένα ποσό που συνολικά αγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ, για να τα λέμε όλα, με μία πορεία ιστορική, όπως και αν αυτή καταλήξει.

Δεν πρέπει να παραβλέψει κανείς ότι το οφείλει ασφαλώς στη Διοίκησή του, που προχώρησε στην αλλαγή προπονητή όταν πολλοί έλεγαν πως η σεζόν ήταν τελειωμένη και έπρεπε να περιμένει το καλοκαίρι για να βρει τον επόμενο.

Ίσως σας ενδιαφέρουν