Τα οφέλη από τη λήξη του πολέμου

Πώς η πτώση στις τιμές των καυσίμων, η μείωση του πληθωρισμού και η ομαλοποίηση στη ναυτιλία ανακουφίζουν την τσέπη των πολιτών.

πολεμος, πόλεμος ηπα ιραν ισραηλ
🎙️ Άκουσε το άρθρο

Μόνο οφέλη έχει για την Ελλάδα η συμφωνία ΗΠΑΙράν για τη λήξη αυτού του παράξενου πολέμου.

Οι επιπτώσεις του ταλάνισαν την ελληνική Οικονομία, δημιούργησαν επιπλέον προβλήματα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και κλίμα αβεβαιότητας, αφού κανείς δεν γνώριζε τη διάρκεια και τα αποτελέσματά του.

Η συμφωνία αυτή, σε συνδυασμό με τη συνετή οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, μόνο πλεονεκτήματα έχει να επιδείξει για την προοπτική της χώρας.

Πρώτον, η πτώση των τιμών του πετρελαίου θα ανακουφίσει άμεσα την τσέπη μας ιδιαίτερα εν όψει καλοκαιρινών διακοπών.

Υπενθυμίζουμε ότι η τιμή της αμόλυβδης, που είχε φτάσει ακόμα και στα 2,2 ευρώ το λίτρο, ήδη στα περισσότερα πρατήρια στην Αθήνα είναι κάτω από 2 ευρώ και αναμένουμε περαιτέρω μείωση.

Επιπλέον, θα μειωθεί και η τιμή του ντίζελ, ενώ η κυβέρνηση αισθάνεται ανακουφισμένη που θα έρθει ένας χειμώνας με νορμάλ τιμές στη θέρμανση, ιδιαίτερα για τις ορεινές περιοχές της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα, δεν θα χρειασθεί να δεσμευθούν χρήματα από το υπερπλεόνασμα για κουπόνια, επιδοτήσεις, κ.λπ., προς όφελος των ελληνικών οικογενειών.

Τα χρήματα αυτά που αποδεσμεύονται, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλες παροχές και κοινωνική πολιτική περαίτερω ελαφρύνσεων.

Δεύτερον, η τιμή του πετρελαίου επηρεάζει άμεσα όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Αποκλιμακώνονται οι τιμές των μεταφορικών, και σε συνδυασμό με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης οι τιμές των προϊόντων θα μειωθούν, αφενός ανακουφίζοντας το πορτοφόλι όλων μας, αφετέρου συμβάλλοντας ουσιαστικά στη μείωση του πληθωρισμού.

Καταρρέει, επίσης, κάθε άλλοθι των κερδοσκόπων να εκτινάσσουν τις τιμές.

Τρίτον, το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ επηρεάζει θετικά πολλές ελληνόκτητες ναυτιλιακές εταιρίες.

Η ελληνική ναυτιλία αποτελεί έναν από τους τρεις βασικούς πυλώνες της Οικονομίας μας – οι άλλοι είναι ο τουρισμός και η αγροτική/κτηνοτροφική παραγωγή.

Ο ναυτιλιακός κλάδος απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους, ασκεί εμπορική διπλωματική πολιτική και πλέον επανέρχεται στην ομαλότητα, καθώς πλοία είχαν ακινητοποιηθεί, το εμπόριο είχε μειωθεί, οι διαδρομές που ακολουθούσαν ήταν μεγαλύτερες, και άρα πιο κοστοβόρες, ενώ είχαν αυξηθεί και τα ασφάλιστρα που καταβάλλονταν.

Τέταρτον, αποκλιμακώνεται η κατάσταση στη διεθνή πολιτική σκηνή.

Δεν χρειάζεται οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι σε εγρήγορση, καθώς όταν υπάρχει κρίση άλλα θέματα, σημαντικού για εμάς ενδιαφέροντος, περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Να σημειώσουμε πως αυτή η τόσο μεγάλη κρίση που πέρασε η χώρα μας δεν θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί αν δεν υπήρχε μία σταθερή κυβέρνηση με πρόγραμμα, σχέδιο, ικανή να παίρνει άμεσα σοβαρές αποφάσεις.

*Η Δήμητρα Καντεράκη είναι οικονομολόγος–πολιτεύτρια Νότιου Τομέα Αθηνών με τη Ν.Δ.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Προσθέστε το vradini.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στη Google και δείτε περισσότερα άρθρα μας στις αναζητήσεις σας. Κάντε κλικ εδώ.

Οι σημαντικότερες ειδήσεις, κάθε μέρα στο inbox σας

 
Διαβάστε επίσης