Εξαιτίας της ριζωμένης νοοτροπίας δεκαετιών, δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που σκέπτονται ότι ο Πρωθυπουργός έχει μπροστά του μία μεγάλη πολιτική ευκαιρία. ” Ο Μητσοτάκης πρέπει να κεφαλαιοποιήσει τον θετικό αντίκτυπο που είχαν οι επιλογές του μπροστά στον κίνδυνο της πανδημίας κάνοντας εκλογές”. Το ακούω διαρκώς και -ειλικρινά- μου προκαλεί αηδία. Ευτυχώς ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, είμαι σε θέση να γνωρίζω πως, δεν σκέπτεται έτσι. Ευτυχώς δηλαδή για μία χώρα, οι πολίτες της οποίας είχαν …εκπαιδευτεί τελείως διαφορετικά. Σε σημείο να θεωρούν απολύτως φυσιολογικό ο κάθε πολιτικός, αρχηγός κόμματος, Πρωθυπουργός, να βάζει το δικό του συμφέρον πιο ψηλά από των υπόλοιπων κατοίκων της Ελλάδας. Της ταλαιπωρημένης αυτής γωνιάς του νότου.

Ακόμη και υποψήφιοι πολιτευτές της ΝΔ δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι ο Μητσοτάκης θα προχωρήσει παρακάτω προκειμένου να υιοθετήσει τις συμφέρουσες επιλογές για τον τόπο και την κοινωνία, χωρίς να έχει στην άκρη του μυαλού του τις εκλογές. “Τώρα που σαρώνει στην κοινή γνώμη πρέπει να το εκμεταλλευτεί”, λένε οι… έξυπνοι της πολιτικής, προφανώς διότι έχουν ανασφάλεια για το δικό τους πολιτικό μέλλον. Έλα όμως που την πάτησαν! Καθώς ο αρχηγός τους, ο Κυριάκος, θεωρεί πως θα κερδίσει ο ίδιος μόνο εάν κερδίσει η Ελλάδα. Εκλογές λοιπόν ΔΕΝ θα κάνει τώρα! Τελεία, παράγραφος…

Αντιθέτως θα ετοιμαστεί να πάει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μετά τον Σεπτέμβριο προκειμένου να παρουσιάσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα της επόμενης τριετίας. Κόντρα στην οικονομική ύφεση που θα αποφέρει η μακράς διαρκείας πανδημία και κόντρα στα ευκαιριακά επιχειρήματα των πολιτικάντηδων. Τα οποία διατυπώνουν στη λογική : “να κάνει τώρα εκλογές, για να προλάβει την οικονομική κρίση η οποία θα ενταθεί μετά το καλοκαίρι”. Όχι! Ο σκοπός ενός κανονικού Πρωθυπουργού δεν είναι να αποφεύγει, αλλά να αντιμετωπίζει. Ούτε να βάζει αυτογκόλ, εάν έχει το στοιχειώδες μυαλό. Καθώς εάν τρέξει το λαό στις κάλπες τώρα, εν μέσω πανδημίας, θα απαξιώσει την εικόνα τη δική του, όπως με πολύ προσοχή την έχτισε ο ίδιος. Εάν θέλετε να εκτιμήσουμε λοιπόν και τα πολιτικά κριτήρια, υπάρχει και αυτό. Εάν διαθέτεις ασφαλώς νηφαλιότητα και καθαρό μυαλό. Ευτυχώς για τη χώρα ο Μητσοτάκης τα έχει.

Οκ, τέτοιους αρχηγούς δεν είχαμε σχεδόν ποτέ, όμως η νοοτροπία αυτή την ώρα είναι άλλη. Διότι στην καρέκλα του Πρωθυπουργού δεν κάθεται ο αρχηγός της ευκαιρίας, αλλά ο άνθρωπος που θέλει η θέση του να προκαλέσει ευκαιρίες.