Άποψη: Ο Μητσοτάκης δίνει τη σκυτάλη από τους ασυγχώρητους στους κανονικούς...

Χρόνια πολλά σε όλους.

Ευχές, πολλές ευχές για ευημερία σε κάθε τομέα.

Οι ευχές πάντως θα πρέπει κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα να σταματήσουν να είναι τυπικές. Κι αν αυτός που δεν περνά ποτέ ούτε καν έξω από εκκλησία μπαίνει στην όλη διαδικασία των άγιων ημερών με κύριο σκοπό να καταλήξει στο αρνί της Κυριακής μικρό το κακό.

Κι αυτός, όπως και όλοι, από τη θρησκεία συγχωρούνται.

Εκείνοι ωστόσο που δεν πρέπει να μπουν ποτέ σε αυτή τη λίστα των συγχωρεμένων είναι οι άλλοι! Αυτοί που έλαβαν μέρος στην «παράσταση»: «Θα σώσω την Ελλάδα».

Αυτοί που, πολλές δεκαετίες τώρα, βγαίνουν μπροστά σε κάθε επέτειο, γιορτή και τις άγιες ημέρες, προκειμένου να απαθανατιστεί το πλατύ χαμόγελο (που πουλάνε σε τιμή ευκαιρίας…) της υποκρισίας και της διάλυσης της χώρας.

Αυτή την ώρα η Ελλάδα έχει την τύχη να κρατάει το τιμόνι της ένας πραγματικός εκπρόσωπος της δημοκρατίας.

Η δυσκολία ωστόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι η υλοποίηση των πλάνων που έχει μπροστά του μετά το πέρας της πανδημίας.
Η δυσκολία για κάθε έντιμο πολιτικό σε αυτό τον χιλιοταλαιπωρημένο τόπο είναι να αντιμετωπίσει όλους εκείνους που ορίζουν διαφορετικά της δημοκρατία.

Που την ερμηνεύουν όπως προστάζει η τσέπη τους.

Είμαστε μία από τις ελάχιστες «γωνιές» αυτού του κόσμου, όπου αυτός που αποφασίζει να είναι καλός με τους καλούς και κακός με τους κακούς κρίνεται ως αντι-δημοκράτης!

Ενώ ο «άλλος» που τα βρίσκει με τη βρωμιά είναι «ο δικός μας».
Ο … δημοκράτης που αδίκησε τον εργαζόμενο, τον καθαρό φορολογούμενο, τον τίμιο πολίτη.

Στη δημοκρατία όμως δεν κυβερνάς όπως και με όποιους θέλεις. Το κάνεις σε πλαίσιο κανόνων, με τη συνδρομή εκείνων που σου παρέχει το πολίτευμα.

Από το μήνυμα του Μεγάλου Σαββάτου του Πρωθυπουργού, μία γραμμή έχει ιδιαίτερη σημασία:

«Σε αυτές τις άγιες ημέρες δεν χωρούν ούτε μικρόψυχες αντιπαραθέσεις, ούτε μίζερες προσεγγίσεις που μηδενίζουν τον πόνο, αλλά και τον αγώνα μιας ολόκληρης χώρας, επί 15 μήνες. Σε όσους επιμένουν σ΄ αυτές, ταιριάζει το: άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι. Οι υπόλοιποι προχωρούμε με ενότητα και αλληλεγγύη στην τελική ευθεία προς τη λήξη της δοκιμασίας. Άλλωστε η πατρίδα μας φαίνεται να βγαίνει από την κρίση ισχυρότερη».
Αυτό το : «Οι υπόλοιποι» στο μήνυμα του Πρωθυπουργού τα λέει όλα και αφορά στο σύνολο της κοινωνίας, η οποία περιμένει τις δράσεις που θα ακολουθήσουν.

Την πράσινη οικονομία, τις επενδύσεις με μεγάλα έργα, τις θέσεις εργασίας, την αναβάθμιση της υγείας και τις ανανεώσεις στο τομέα της παιδείας.
Σε αυτό το : «Οι υπόλοιποι προχωρούμε με ενότητα» του Μητσοτάκη, αξίζει να συμπληρώσει κανείς λοιπόν και το : «Οι κανονικοί».
Που ευτυχώς είμαστε πλέον οι περισσότεροι…