Το νέο ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών από τον Πρωθυπουργικό “κύκλο”, σύμφωνα με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό εν μέσω κρίσης, επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τις πολύ συγκεκριμένες δικές μας πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί στο vradini.gr και έχουν ενημερώσει από πολύ νωρίς πως η σκέψη του Πρωθυπουργού εστιάζεται αποκλειστικά στα ανοικτά μέτωπα που έχει επιφέρει η πανδημία. Το υγειονομικό, το οικονομικό (κυρίως στον τουρισμό σε αυτή τη φάση) και το εργασιακό κατά βάση.

Κυκλοφορεί λοιπόν ξανά από χτες Σάββατο (16/5) πως ο Πρωθυπουργός τόνισε στους συνεργάτες του ότι : “Οι Υπουργοί έχουν πολλή δουλειά να κάνουν και οφείλουν όλοι να ασχολούνται με το έργο τους κι όχι με σενάρια ανασχηματισμού, που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για το έργο της κυβέρνησης“.

Εκείνοι που επικαλούνται υποτιθέμενες “ασφαλείς” πληροφορίες, για τη σκέψη που οδηγεί σε νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση, παρουσιάζουν το … πρωτότυπο επιχείρημα πως κάποιοι από τους υπάρχοντες Υπουργούς δεν ανταποκρίνονται στα προσδοκώμενα. Οκ, σε καμία κυβέρνηση ωστόσο δεν είναι ρεαλιστικό να αποδίδουν όλα τα στελέχη της εκατό τοις εκατό. Όχι γιατί δεν έχουν ικανότητα. Δεν είναι μόνο αυτό το ζητούμενο. Πολλές φορές, εκτός από θέμα εμπειρίας, είναι και ζήτημα χημείας με το αντικείμενο.

Προφανώς μετά από 10 μήνες ο Πρωθυπουργός έχει αξιολογήσει τις επιλογές του. Αυτή την ώρα ωστόσο το μεγάλο πλεονέκτημα/όπλο της κυβέρνησης είναι η ισορροπία της, με την υποστήριξη της οποίας βαδίζει σε κάθε “ναρκοπέδιο” της κοινωνίας. Και μόνο αυτής, διότι στην πολιτική ισχυρό αντίπαλο δέος δεν υφίσταται, όχι γιατί έχουν “πεθάνει” από μόνοι τους αλλά κυρίως γιατί η πολιτική του Μητσοτάκη αφορά σε όλους τους πολίτες και όχι ομάδες αυτών. Με λάθη ασφαλώς, όχι πάντα τεκμηριωμένες εκτιμήσεις, αλλά όλους. Η πρόθεσή του είναι αυτή και το κοινό αίσθημα εισπράττει αυτή την πρόθεση.

Πάμε παρακάτω. Το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού είναι στραμμένο, εκτός από την αντιμετώπιση της πανδημίας, στην επανεκκίνηση του τουρισμού αλλά και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων απασχόλησης, ώστε να περιοριστεί η απώλεια των θέσεων εργασίας.

Εκείνοι που υποστηρίζουν λοιπόν ότι θα υποχρεωθεί να κάνει εκλογές και επικαλούνται συγκεκριμένους λόγους, για τους οποίους θα ζητήσει τη λαϊκή εντολή μετά το καλοκαίρι και όλοι τους αφορούν στην οικονομία, παραπληροφορούν. “Δεν θα βγαίνουν τα νούμερα¨λένε, καθώς η ενίσχυση των πολιτών εξαιτίας της πανδημίας με τα επιδόματα και η ταυτόχρονη αφαίμαξη του προϋπολογισμού θα τραυματίσει τον κουμπαρά του κράτους. Συνθήκη η οποία θα εξαρτηθεί επίσης από το οικονομικό εύρος της Ευρωπαϊκής στήριξης που θα απολαύσει η Ελληνική κυβέρνηση. Βλέποντας λοιπόν πως οι μειώσεις των μισθών μπορεί να πέσουν στο τραπέζι για το δημόσιο, κάποιοι λένε πως θα αναγκαστεί ο Μητσοτάκης να ζητήσει την ψήφο των πολιτών για να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Θα ξαναπούμε λοιπόν σε όλους όσοι σκέπτονται έτσι. Οι εκλογές δεν είναι όχι ψηλά στο μυαλό του αλλά ούτε καν στη λίστα των επόμενων βημάτων του…