Αποβίβαση με τραγούδια για τους 62 μετανάστες που επέβαιναν στο πλοίο Open Arms | 1440x810 cmsv2 8f418d52 1888 5e11 8151 5f7fccf07806 4092982

Σε τραγούδια ξέσπασαν οι μετανάστες που επέβαιναν στο πλοίο Open Arms, μόλις έφτασαν στο λιμάνι του Τάραντα στην Ιταλία σήμερα τα ξημερώματα, αρκετές ημέρες μετά τη διάσωσή τους στη Μεσόγειο.

Οι 62 μετανάστες, κυρίως από χώρες της κεντρικής και της δυτικής Αφρικής, μάζεψαν τα υπάρχοντά τους προτού αποβιβαστούν από το πλοίο, γιορτάζοντας τον τερματισμό μιας πολιτικής διαμάχης για την τύχη τους: η Ιταλία είχε αρχικά αρνηθεί να τους δεχθεί και υποχώρησε μόλις το Σαββατοκύριακο.

«Ελπίζουμε να μπορέσουν να αφήσουν πίσω αυτές τις φρικτές εμπειρίες που έζησαν και η Ευρώπη να τους αντιμετωπίσει με ανθρωπιά», επεσήμανε μία εκπρόσωπος της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Open Arms, η οποία είχε εντοπίσει την προηγούμενη Τετάρτη τους μετανάστες σε ένα φουσκωτό, 50 μίλια από τις ακτές της Λιβύης.

Η Ιταλία αρχικά είχε επιτρέψει στο Open Arms να εισέλθει στα χωρικά της ύδατα για να προστατευθεί από την κακοκαιρία, όμως είχε επισημάνει ότι θα πρέπει να αποβιβάσει τους μετανάστες στην Τρίπολη. Ωστόσο άλλαξε στάση αφού το λιμενικό απομάκρυνε 11 από αυτούς, ανάμεσά τους μικρά παιδιά και αρκετούς τραυματίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ