Απτόητη η Άγκυρα : Προαναγγέλλει σεισμικές έρευνες | i tourkia touitarei tis gewtriseis stin kupro.w hr

Την στιγμή που η Τουρκία εμφανίζεται εντελώς απομονωμένη στο διπλωματικό πεδίο, η Άγκυρα επιχειρεί να δυναμιτίσει περαιτέρω το κλίμα μέσω νέων προκλητικών δηλώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο, ανακοίνωσε πως γειτονική χώρα θα ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις στις περιοχές που έχουν συμφωνηθεί με τη Λιβύη. Συγκεκριμένα τόνισε πως: «Και η Γενική Γραμματεία Πετρελαίου και Μεταλλευμάτων θα κάνει εργασίες για την παροχή των οικοπέδων αλλά και η Τουρκική Εταιρία Ερευνών Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) αμέσως μετά την πρωτοχρονιά θα ξεκινήσει γρήγορα τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές που θα οικοπεδοποιηθούν», τόνισε ο Ντονμέζ.

Ο ίδιος υπουργός, μιλώντας στην εφημερίδα Sabah υποστήριξε πως η Τουρκία δεν έχει κάνει κάπου λάθος με τη συμφωνία με τη Λιβύη.

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κάνει έρευνες, γεωτρήσεις ή παραγωγικές δραστηριότητες μέσα στα θαλάσσια σύνορα που διασφαλίζονται από τη συμφωνία με τη Λιβύη, χωρίς την άδεια της Άγκυρας» είπε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας.