Αραχωβίτης: «Απογοήτευση και από το φορολογικό νομοσχέδιο για τους αγρότες» |

Με δήλωσή του, ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης, εξέφρασε την απογοήτευσή του από το φορολογικό νομοσχέδιο για τους αγρότες.

Αναλυτικά:

Δήλωση του Σταύρου Αραχωβίτη, τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

«Απογοήτευση και από το φορολογικό νομοσχέδιο για τους αγρότες»

Οι προεκλογικές και μετεκλογικές υποσχέσεις για τους αγρότες διαλύθηκαν από το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ. Η μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή σε 9% έως τις 10.000 ευρώ, φέρνει φοροελαφρύνσεις μέχρι 173 ευρώ το χρόνο, που όμως εντέλει αφορούν μόνο το 6% των αγροτών, γυρίζοντας την πλάτη επιδεικτικά στη συντριπτική πλειοψηφίατους. Ακόμη,η μείωση που θα δουν οι αγρότες στην προκαταβολή φόρου θα είναι μόλις 5%.

Ακολουθώντας ευτυχώς την δική μας πολιτική πρόταση, όπως από ό,τι φαίνεται θα κάνουν τελικά και στο ασφαλιστικό, εισάγουν χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή 10% για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα και τις ομάδες ή οργανώσεις παραγωγών. Όμως, δεν προβλέπεται καμιά φορολογική ελάφρυνσηγια τους συνεταιρισμένους αγρότες. Η κυβέρνηση της ΝΔ λοιπόν, δεν επιλέγειπολιτικά να δώσει ένα πραγματικά γενναίο κίνητρο για την ενίσχυση των συνεταιρισμών με νέα μέλη και για τον έλεγχο της παραοικονομίας αγροτικών προϊόντων.

Το σημερινό όμως γεγονός είναι ότι η πολύ πρόσφατη εξαγγελία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για έκπτωση στο αγροτικό πετρέλαιο δεν περιέχεται ούτε στο φορολογικό νομοσχέδιο,όπου θα ήταν και η φυσική του θέση, ούτε καν στον προϋπολογισμό του 2020.

Λόγια «του αέρα»αποδεικνύονται λοιπόν τόσο οι εξαγγελίες της ΝΔ για μείωση του κόστους παραγωγής όσο και για φοροελαφρύνσεις στους αγρότες.