Αραχωβίτης: «Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των ελαιοπαραραγωγών της Κρήτης» |

Το παρών σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου έδωσε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κρητικοί ελαιοπαραγωγοί, τόσο με την ποσότητα όσο και με την ποιότητα του ελαιολάδου, εξηγώντας ότι χρειάζεται να υπάρξουν γρήγορα μέτρα στήριξης τόσο των παραγωγών, όσο και της καλλιέργειας συνολικά.

«Θεωρώ ότι υπάρχει ολιγωρία. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει την ανάδειξη του θέματος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γιατί αντίστοιχο πρόβλημα υπήρξε πέρυσι σε άλλες περιοχές της χώρας. Το ότι επαναλαμβάνεται το φαινόμενο δείχνει ότι υπάρχουν βαθύτερες αιτίες όπως είναι η κλιματική κρίση. Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξει συνέχεια αυτού που ξεκινήσαμε, γιατί μπορεί να άλλαξε η πολιτική ηγεσία αλλά τα προβλήματα παραμένουν. Δε μας ενδιαφέρει να εκμεταλλευτούμε μικροκομματικά το πρόβλημα, αλλά μας ενδιαφέρει να στηριχθούν οι παραγωγοί και η καλλιέργεια. Εργαλεία μπορούν να αναζητηθούν είτε από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους» δήλωσε ο κ. Αραχωβίτης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ της ΕΑΣΗ, βουλευτές αλλά και μέλη παραγωγοί που έθεσαν ερωτήματα στον κ. Αραχωβίτη, ο οποίος αργά το μεσημέρι θα παραστεί σε ανοιχτή σύσκεψη εκπροσώπων ελαιοκομικών φορέων και ελαιοπαραγωγών του Ρεθύμνου, με θέμα την φετινή ελαιοκομική χρονιά και τα προβλήματα της ελιάς και του ελαιολάδου. Το βράδυ ο κ. Αραχωβίτης και ο Βουλευτής Ρεθύμνου Ανδρέας Ξανθός θα είναι κεντρικοί ομιλητές σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στα Λειβάδια Μυλοποτάμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ