Άγνωστο παραμένει το πότε θα αρθούν τα μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τα οποία τυπικά ισχύουν έως και τις 27 Απριλίου.

Αυτό αναμένεται να γίνει στις αρχές του επόμενου μήνα, όμως αυτό θα εξαρτηθεί από αρκετούς παράγοντες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πορεία της χώρας την οποία κρίνουν οι ειδικοί επιστήμονες, καθώς και η συμπεριφορά των πολιτών τις ημέρες του Πάσχα θα αποτελέσουν καθοριστικοί παράγοντες. Τότε θα κριθεί αν θα είναι εφικτό τα μέτρα να αρχίσουν σταδιακά να χαλαρώνουν.

Ο σχεδιασμός πάντως, αν και επισήμως δεν ανακοινώνεται από τις Αρχές, έχει ήδη ξεκινήσει για την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών, για το σταδιακό τέλος στο lockdown σε επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα, για το πώς θα ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά, αλλά και -το κυριότερο- το πώς θα θωρακιστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σχετικά με το τελευταίο, τον λόγο έχουν αποκλειστικά και μόνο οι ειδικοί επιστήμονες που παρακολουθούν την επιδημιολογική καμπύλη και όπως αναφέρεται η κορύφωση σε κρούσματα και θανάτους αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα από το Πάσχα.