Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τάχθηκε υπέρ της χρήσης μάσκας στις εκκλησίες, καθώς αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε ότι «αν οι ειδικοί μας το συνιστούν, πρέπει να κάνουμε υπακοή. Χρειάζεται όμως μια εξήγηση που θα έχει κοινωνικό αντίκτυπο. Αυτό θα γίνει μόνο στην εκκλησία; Αυτό θα γίνει στα γήπεδα; Αυτό θα γίνει όπου υπάρχουν συνάξεις; Διότι η μέχρι τώρα εμπειρία απέδειξε ότι δεν είμαστε ειλικρινείς και τίμιοι σε αυτό το θέμα. Δεν είναι δυνατόν στα κομμωτήρια, στις πλαζ, όπου υπάρχουν συναθροίσεις να μην επιβάλλονται τέτοια μέτρα και να επιβάλλονται στον χώρο της εκκλησίας».

Όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος «εμείς θα υπακούσουμε σε αυτό που θα μας πουν οι ειδικοί».

Για Τουρκία, Ερντογάν και Αγία Σοφία

«Ο Ερντογάν βρίσκεται σε δεινή πολιτική θέση πολιτικά, είναι πανέξυπνος και ξέρει να χρησιμοποιεί πάρα πολλά παιχνίδια”. Επομένως, ένα από αυτά τα παιχνίδια είναι και αυτό. Αν θέλουμε να πάμε λίγο βαθύτερα διερωτώμεθαΠάει να μαλακώσει λίγο τη δυσμένεια που υπάρχει στον κόσμο γι αυτό που έγινε, το βάρβαρο στην Αγία Σοφία και έρχεται να το μαλακώσει με τον προσφορά της ελευθερίας, για λειτουργία, στην Μονή Σουμελά; Αυτό είναι ένα ερώτημα»ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και συνέχισε:

«Είναι άλλο το καθεστώς της Αγίας Σοφίας από εκείνο της εκκλησίας Σουμελά. Αυτή είναι μια εκκλησία που έχει καταστραφεί, ένα μοναστήρι το οποίο αναστηλώνεται τώρα και αναστηλώνεται όπως ξέρετε όχι με χρήματα της Τουρκίας. Αναστυλώνεται με χρήματα που διατίθενται από διαφόρους. Επομένως ένα από τα παιχνίδια του είναι και αυτό».