Στρατηγική σε δύο «μέτωπα» στη Γαλλία - Τρίτη δόση σε όλους και αυστηρότερα μέτρα για μάσκα και πάσο | gallia 2

H χώρα πρόκειται να ανακοινώσει αυστηρότερους κανόνες για τη χρήση μασκών και το υγειονομικό πάσο

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι σημερινές ανακοινώσεις από τη Γαλλία σε δύο «μέτωπα»: από τη μία την έναρξη των εμβολιασμών με την τρίτη δόση και από την άλλη, την αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων εν μέσω έξαρσης κρουσμάτων και ενώ η μία μετά την άλλη ευρωπαϊκή χώρα «οχυρώνονται« ενόψει των Γιορτών.

Χθες, το ECDC έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην Ευρώπη, ζητώντας τη λήψη μέτρων «επειγόντως», με την Ολλανδία να αναμένεται να γνωστοποιήσει σήμερα την επιβολή καθολικού lockdown, όπως η Αυστρία. Τα νοσοκομεία της χώρας πασχίζουν να διαχειριστούν το κύμα των κρουσμάτων της Covid-19, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ούγκο ντε Γιονγκ.

«Το ποσοστό μολύνσεων είναι υψηλότερο από πότε» ανέφερε ο ντε Γιονγκ σε επιστολή προς το Κοινοβούλιο. «Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία συνεχίζουν να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις και δεν έχουμε ακόμα δει τα χειρότερα» πρόσθεσε.

Πίσω στη Γαλλία, η χώρα πρόκειται να ανακοινώσει αυστηρότερους κανόνες για τη χρήση μασκών και το υγειονομικό πάσο, με σκοπό να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν θα παραχωρήσει το μεσημέρι της Πέμπτης συνέντευξη Τύπου.

Η κυβέρνηση ανέφερε χθες ότι θα εστιάσει στην εφαρμογή αυστηρότερων κανόνων ως προς τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση και θα διευρύνει το πρόγραμμα χορήγησης ενισχυτικών δόσεων του εμβολίου κατά του κορωνοϊό.

Όσον αφορά στη Γερμανία, την άμεση επιβολή καθολικού lockdown ζήτησε η υπηρεσιακή καγκελάριος της Άγγελα Μέρκελ, αλλά η εισήγησή της απορρίφθηκε από τα κόμματα του μελλοντικού κυβερνητικού συνασπισμού, όπως αναφέρει η εφημερίδα BILD.