Ένας άντρας πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης που είχε με αστυνομικούς, έξω από σχολή χορού στην Αργεντινή, αφού πρώτα μαχαίρωσε την εκπαιδεύτρια του, την οποία παρακολουθούσε συστηματικά και είχε εμμονή μαζί της.

Βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που ένας αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε στο πόδι τον 30χρονο Σεμπάστιαν Βιγιαρεάλ, μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσε στην 26χρονη Τζουλιέτα Αντόν και την 30χρονη Σοφία Μποβίνο, στα προάστια του Μπουένος Άιρες.

Ο Βιγιαρεάλ, ο μόνος άντρας που συμμετείχε στην συγκεκριμένη τάξη χορού, χτύπησε αρχικά την Αντόν και στη συνέχεια την μαχαίρωσε στο πόδι. 

Sebastián Villareal hold a knife (circled) as he stands over dance instructors, Julieta Antón and Sofía Bovino after attacking both women at a dance school in Buenos Aires, Argentina, on Tuesday

Η Μπόβινο, η οποία είναι και η ιδιοκτήτρια της σχολής, εκείνη την ώρα βρισκόταν στο γραφείο της και όταν άκουσε τις φωνές της φίλης της έτρεξε και έπεσε πάνω σε αυτό το απίστευτο θέαμα.

Με αυτοθυσία έπεσε πάνω του και προσπάθησε να την σώσει. «Θυμάμαι να τον κλωτσάω ενώ προσπαθούσε να μαχαιρώσει την Τζούλι», είπε η Μπόβινο από το νοσοκομειακό της κρεβάτι στο οποίο νοσηλεύεται. 

«Προσπαθούσα να του αποσπάσω το μαχαίρι και ξαφνικά πέσαμε στο έδαφος, έπεσα πάνω στο αίμα της φίλης μου που κυλούσε και την άκουγα να ουρλιάζει», συμπλήρωσε.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν άμεσα στο περιστατικό βρήκαν τον Βιγιαρέλ να κρατάει το μαχαίρι και να απειλεί ακόμα και εκείνους.

Στο βίντεο φαίνεται να στέκεται με το μαχαίρι πάνω από τις γυναίκες και να φωνάζει στους αστυνομικούς να φύγουν, αλλιώς θα τις σκοτώσει και τις δύο.

Οι αστυνομικοί τον διατάζουν να ρίξει το μαχαίρι και όταν το γεγονός κορυφώνεται, τότε τον πυροβολούν στο πόδι.

Cops subdue Sebastián Villarreal after he stabbed two dance instructors at a dance studio in Buenos Aires, Argentina, on Tuesday. One of the police officers shot the 30-year-old in the leg after he refused instructions to drop a knife

Το δίκτυο ειδήσεων της Αργεντινής TN ανέφερε χθες Τετάρτη ότι η κεντρική μονάδα ψυχικής υγείας του Μπουένος Άιρες, διέγνωσε ότι ο Βιγιαρέλ πάσχει από «χρόνια και ψυχική ψυχωτική διαταραχή» και συμπλήρωσε ότι είναι «κίνδυνος για τον εαυτό του και τους άλλους».

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του, ο Βιγιαρεάλ ρωτούσε τους αστυνομικούς το «πότε θα τον αφήσουν να πάει να δει ξανά την Αντόν» και το πότε θα μπορέσει να «ξεκινήσει και πάλι τα μαθήματα χορού».

Ο ίδιος είχε εγγραφεί στα εικονικά διαδικτυακά μαθήματα που πραγματοποιούσε η Αντόν κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Λίγες στιγμές πριν από την επίθεση, μοιράστηκε μια φωτογραφία του με την Αντόν στο Instagram, λέγοντας ότι ανυπομονούσε να «εξασκηθεί πολύ και να βελτιωθεί σημαντικά με την βοήθεια της δασκάλας του».

Moments before attacking dance school instructor Julieta Antón on Wednesday, Sebastián Villarreal had a photo taken of them outside the Buenos Aires studio and shared it on his Instagram account, tagging Antón and letting her know  he was looking forward to 'practicing a lot and improving greatly'