Η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε την παράταση της ισχύος των μέτρων περιορισμού στο Μπουένος Άιρες αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, μέχρι τις 28 Ιουνίου, καθώς τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό ξεπέρασαν τα 20.000 και αυξάνονται διαρκώς.

Η παράταση για τρεις εβδομάδες του lockdown, η ισχύς του οποίου θα εξέπνεε μεθαύριο Κυριακή 7η Ιουνίου, αφορά την πρωτεύουσα, την επαρχία Μπουένος Άιρες και ορισμένες άλλες περιοχές όπου καταγράφονται οι υψηλότερες συγκεντρώσεις επιβεβαιωμένων μολύνσεων, εξήγησε ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. Η υπόλοιπη χώρα θα περάσει σε φάση «υποχρεωτικής και προληπτικής τήρησης κοινωνικής απόστασης», είπε.

Στη νέα αυτή φάση θα επιτρέπεται η ατομική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας στην πρωτεύουσα, εστία της επιδημίας στην Αργεντινή, διευκρίνισαν αξιωματούχοι.

Στην Αργεντινή ανακοινώθηκαν 929 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες χθες Πέμπτη, ένας από τους υψηλότερους αριθμούς αφότου επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα. Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 20.197 κρούσματα, κυρίως στο Μπουένος Άιρες και την ομώνυμη επαρχία.

Ο απολογισμός των ασθενών που έχουν υποκύψει στην COVID-19 ανέρχεται σε 608.

Μολονότι συγκριτικά «τα αποτελέσματα παραμένουν καλά, δεν έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα», τόνισε ο πρόεδρος Φερνάντες.

Στην Αργεντινή εφαρμόζονται μέτρα περιορισμού από την 20ή Μαρτίου, αν και έχουν χαλαρώσει σε κάποιες περιοχές της χώρας. Η κυβέρνηση απαγόρευσε να εκτελούνται εμπορικές πτήσεις ως την 1η Σεπτεμβρίου — πρόκειται για ένα από τα αυστηρότερα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί στον κόσμο στον τομέα αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ