Κρήτη: Εντοπίστηκαν οι τρεις κτηνοτρόφοι

Ελεύθεροι με την υποχρέωση να δίνουν το παρών στο ΑΤ της περιοχής τους μια φορά το μήνα μέχρι να δικαστούν, αλλά και να επιτηρούνται από επιμελητή ανηλίκων, αφέθηκαν οι τρεις ανήλικοι που είχαν συλληφθεί ως μέλη της αποκαλούμενης «άγουρης» συμμορίας.

Νωρίτερα, απολογήθηκαν ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα αρνούμενοι τις βαριές για την ηλικία τους κατηγορίες που τους αποδίδονται: ληστείες, σύσταση συμμορίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, οπλοφορίες και οπλοχρησίες.

Η επίθεση για τη οποία συνελήφθησαν σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στην πλατεία της Αργυρούπολης εις βάρος δύο άλλων ανήλικων, εκ των οποίων ο ένας δέχθηκε χτυπήματα με μαχαίρι και ο άλλος ξυλοκοπήθηκε, με τους δράστες να τους αρπάζουν κινητά τηλέφωνα και χρήματα.

Ο δικηγόρος ενός εκ των τριών ανήλικων κατηγορουμένων, Αντώνης Μυλωνάς, δηλώνει ότι ο εντολέας του ήταν μεν στην πλατεία αλλά δεν συμμετείχε στο συμβάν και δεν ανήκει καν στην ομάδα που το προκάλεσε.

«Πρέπει όλοι να σκύψουμε στο θέμα και να ασχοληθούμε με τη βία των ανηλίκων ώστε να έχουν το μέλλον που τους αξίζει» τονίζει ο κ. Μυλωνάς.