Από την ΕΛΑΣ στην ΚΕΠΑ του ΣΥΡΙΖΑ | andrikopoulos

Μεταξύ των 694 ονομάτων που που συμμετέχουν στην Κ.Ε. Ανασυγκρότησης και τα οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ φιγουράρει και εκείνο του Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Πρόκειται για τον πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ – επί υπουργίας Ολγας Γεροβασίλη – και τον οποίο «ξήλωσε» ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με το που ανέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Ανδρικόπουλος είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από την ΝΔ ως αντιπολίτευση, όταν είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες με την παρουσία του σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ το 2019.

Αρχικά είχε γνωστοποιηθεί ότι βρέθηκε στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και η ΕΛΑΣ είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ανέφερε ότι παραβρέθηκε στο πλαίσιο των υπηρεσιακών του καθηκόντων.

Η Ολγα Γεροβασίλη, μάλιστα, είχε σπεύσει να «καλύψει» τον τότε αρχηγό λέγοντας πως με εντολή της είχε μεταβεί στο Σύνταγμα.

Ωστόσο στη συνέχεια είχε αποκαλυφθεί ότι είχε παραστεί σε τρεις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, σε Ξάνθη, Αθήνα και Αγρίνιο, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα.