Ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής του Γουινσκόνσιν επιβεβαίωσε το αρχικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, με βάση το οποίο ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν αναδεικνύεται νικητής απέναντι στον απερχόμενο Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Επιτροπή επιβεβαίωσε τη νίκη του Μπάιντεν, αφού έγινε ανακαταμέτρηση των ψήφων σε δύο κομητείες της Πολιτείας.

Το ίδιο και στην Αριζόνα

Η αμερικανική Πολιτεία της Αριζόνα πιστοποίησε τη Δευτέρα τη νίκη του υποψήφιου με τους Δημοκρατικούς, Τζο Μπάιντεν, στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, δίνοντάς του 11 εκλέκτορες.

«Αυτά τα υπογεγραμμένα και σφραγισμένα έγγραφα αποτελούν πλέον τα επίσημα αποτελέσματα των γενικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου 2020» δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αριζόνα, Κέιτι Χομπς. 

Η εκστρατεία του Τραμπ είχε προγραμματίσει να συμπεριλάβει την Αριζόνα στις δικαστικές προσφυγές που επιδιώκουν να αμφισβητήσουν τα επίσημα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της 3ης Νοεμβρίου, επικαλούμενη φερόμενες νοθείες που αφορούσαν ψηφοφορίες μέσω ταχυδρομείου και άλλες ύποπτες παρατυπίες.

Ο Τραμπ κέρδισε την Αριζόνα το 2016, νικώντας τη Χίλαρι Κλίντον κατά 3,5% με διαφορά πάνω από 91.000 ψήφους. Το 2020 φέρεται να έχασε με μια διαφορά περίπου 10.000 ψήφων.

Comments are closed.