Συνέντευξη στην ΕΡΤ παραχώρησε ο Νίκος Αρκουμανέας. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ αναφέρθηκε στο άνοιγμα του τουρισμού, τονίζοντας ότι ναι μεν θα υπάρξουν εισαγόμενα κρούσματα, ωστόσο, με τον σωστό χειρισμό δεν θα υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, είπε: «Έγιναν έλεγχοι και πολλά από τα τεστ ήταν αρνητικά. Είναι λογικό ότι, αφού ανοίγουν τα σύνορα, να έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Με τον αλγόριθμό, ένα έξυπνο σύστημα, γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι.

Θα περάσουν και κρούσματα από τα αεροδρόμιο, τα οποία δεν θα εντοπιστούν, όμως, είναι ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα με τον αλγόριθμό.

Πολλοί τουρίστες ήρθαν και δεν γνώριζαν για τη συμπλήρωση της φόρμας. Είναι πρώτες ημέρες και λογικό είναι να μην ξέρουν καλά τα πράγματα. Αυτή η καλή εικόνα που έχουμε από την αρχή της πανδημίας οφείλεται στα μέτρα που πήραμε. Και θετικός στον κορωνοϊό να υπάρχει, αν τηρούνται οι αποστάσεις δεν υπάρχει κίνδυνος.

Έχουν γίνει προσπάθειες πολλαπλασιασμού των ΜΕΘ, κάτι πολύ σημαντικό. Έχουμε θωρακιστεί πολύ καλά. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε, αλλά ούτε να μας πιάνει πανικός».