Αρκουμανέας: Θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους τις επόμενες εβδομάδες

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας δήλωσε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους θα αποτελούν παρελθόν μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 ενώ παράλληλα επισήμανε πως θα υπάρξουν προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες.

Τόνισε ακόμη πως οι άνω των 60 ετών έχουν εμβολιστεί σε ποσοστό κοντά στο 70%, ενώ με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 45% του ενήλικου πληθυσμού. 

Όσον αφορά για την ινδική μετάλλαξη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ διευκρίνισε πως αυτή τη στιγμή η συζήτηση παγκοσμίως γίνεται για αυτή την μετάλλαξη, η οποία είναι η πιο μεταδοτική, υπογραμμίζοντας πάντως πώς με μια δόση του εμβολίου η κάλυψη είναι έως και 35% ενώ με δυο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού η κάλυψη ανέρχεται στο 90%.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας είπε ακόμη ότι όσοι έρχονται από τη Βρετανία εξετάζονται όλοι, λόγω του ότι η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί αυτήν την στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι τις τελευταίες εβδομάδες  στη χώρα μας παρατηρείται βελτίωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας. 

Αναφερόμενος δε στους πρώτους μήνες της πανδημίας σημείωσε ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολοι. «Είχαμε δεχθεί 40 χιλιάδες κλήσεις την ημέρα, στο πικ της πανδημίας, έπαιρναν τηλέφωνο να ρωτήσουν πώς να βάλουν θερμόμετρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.