Παρά τα πολλαπλά κατάγματα στο ισχίο και στα άκρα του, ο 47χρονος, που συνελήφθη για το βιασμό μίας 34χρονης στον Κάβο της Κέρκυρας στις αρχές Μαΐου και την οποία κρατούσε όμηρο για δύο ημέρες, αρνείται να χειρουργηθεί, λέγοντας στους γιατρούς του Νοσοκομείου Κέρκυρας, ότι προτιμά να φύγει από τη ζωή.

Το χειρουργείο ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Αν δε χειρουργηθεί άμεσα για την αποκατάσταση των καταγμάτων, οι γιατροί δηλώνουν πως θα μείνει παράλυτος για όλη του τη ζωή.

Ο συλληφθείς είναι αντιμέτωπος και πάλι με το κελί της φυλακής και αναμένεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού, με τις όποιες αποφάσεις είτε δικές τους είτε των δικαστικών λειτουργών που χειρίζονται την υπόθεση, να λαμβάνονται στην Αθήνα.

Ο 47χρονος είχε συλληφθεί μετά από καταδίωξη 9 ημερών, όταν και είχε πέσει από γκρεμό στην περιοχή Άγιος Γόρδιος της Κέρκυρας. Είχε απεγκλωβιστεί από την Πυροσβεστική μετά από τρίωρη επιχείρηση. Στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2010 είχε συλληφθεί για το βιασμό τριών τουριστριών από την Αγγλία στην περιοχή του Κάβου και είχε καταδικαστεί σε ισόβεια κάθειρξη το 2012. Αποφυλακίστηκε το 201, εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου.