Αντιμέτωπος με ένα σοκαριστικό θέαμα ήρθε ένας άνδρας στην Αυστραλία. Γυρνώντας στο σπίτι του, αντίκρισε δύο τεράστια φίδια μέσα σε αυτό, ενώ ένα μεγάλο τμήμα της οροφής είχε καταρρεύσει!

Αφού έκανε μία βόλτα στο σπίτι, αντίκρισε το ένα ερπετό στο σαλόνι και το άλλο στην κρεβατοκάμαρα. Πάρα το γεγονός ότι το θέαμα ήταν άκρως αποκρουστικό, ο άνδρας διατήρησε την ψυχραιμία του και κάλεσε αμέσως μία ειδική ομάδα για την απομάκρυνση των φιδιών από τον χώρο του.

«Δεν ήθελα να τα ακουμπήσω», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο Στιβ Μπράουν, που ανέλαβε το έργο της απομάκρυνσης, επεσήμανε ότι το ένα από τα φίδια ήταν πύθωνας, με μήκος περίπου 2,5 μέτρα, γεγονός που τον καθιστά εξαιρετικά σπάνιο. Η εξήγηση που δόθηκε για το συμβάν είναι ότι τα δύο ερπετά βρίσκονταν στην οροφή και πάλευαν, πιθανότατα επειδή διεκδικούσαν την καρδιά ενός θηλυκού φιδιού. Ωστόσο, η… πέτρα του σκανδάλου δεν εντοπίστηκε.

A chunk of ceiling that has fallen onto the kitchen

Δεδομένου ότι το συνολικό βάρος των ερπετών ήταν 22 κιλά, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει τμήμα της οροφής και να παγιδευτούν στο σπίτι. Η εξήγηση των ειδικών, πάντως, είναι απόλυτα λογική, αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, αποχωρώντας από αυτό, δήλωσε ότι αντίκρισε τα δύο ερπετά να λιάζονται στην οροφή.

A snake under a cupboard

Ο κ. Μπράουν από το Brisbane Snake Catchers δήλωσε στο BBC: «Εισερχόμαστε σε μία εποχή που τα φίδια αναπαράγουν και γίνονται ιδιαίτερα δραστήρια».

Πάντως, η συμβουλή του είναι όταν βλέπουμε ένα φίδι να μένουμε ακίνητοι, προκειμένου να μην νιώσει ότι απειλείται η ζωή του. «Το μόνο που θέλει ένα φίδι είναι να αποφύγει τον κίνδυνο», πρόσθεσε.

Εύκολο να το λες, αλλά να το κάνεις…