Θωμαΐδης: Δεν περίμενα τόσο μεγάλη αύξηση στα κρούσματα (vid)

Συνεδριάζει αυτήν την ώρα η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας σχετικά με την άρση και των τελευταίων μέτρων του lockdown και της επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις που θα αφορούν τις υπερτοπικές μετακινήσεις, τα SMS και την επέκταση του ωραρίου στην εστίαση.

Αναλυτικά:

  • Οι μετακινήσεις στην περιφέρεια και στα νησιά θα γίνεται με self test. Πιθανότατα, θα υπάρξει σύσταση για self test για τις μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικού τεστ για τις μετακινήσεις στα νησιά.
  • Σε ό,τι αφορά τα SMS, θα γίνουν επίσης ανακοινώσεις που θα αφορούν μόνο κυβερνητικές αποφάσεις, καθώς δεν αποτελεί θέμα προς συζήτηση για τους λοιμωξιολόγους.
  • Η μουσική στα καταστήματα εστίασης θα επανέλθει μέχρι τις 28 του μήνα καθώς από 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός και έτσι τα συγκεκριμένα μαγαζιά θα τα επισκέπτονται και τουρίστες.
  • Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 11 θα πάει μία ώρα αργότερα, στις 12 το βράδυ ή στις 12.30.
  • Το νέο ωράριο στην κυκλοφορία θα έχει ως συνέπεια να επιμηκυνθεί και το ωράριο λειτουργίας της εστίασης. Εστιατόρια και μπαρ θα κλείνουν τα μεσάνυχτα.
  • Τέλος στο click away και το click inside στο λιανεμπόριο, παρά την πληροφορία που θέλει την επιτροπή των επιστημόνων, στην συνεδρίαση της, το πρωί, να θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρξει παράταση του click inside μέχρι και τις 24 Μαΐου. 

Οι ανακοινώσεις αναμένονται στις 18:00 το απόγευμα και θα είναι αναλυτικές για πολλούς τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.