Σε μια σχετική κανονικότητα μπαίνει η χώρα μας, καθώς τα καταστήματα εστίασης άνοιξαν και πάλι για να υποδεχθούν τους πελάτες τους, ύστερα από τα μέτρα περιορισμού που είχαν επιβληθεί λόγω του κορωνοιού.

Αποστάσεις και αντισηπτικά

Αποστάσεις, αντισηπτικά και μάσκες είναι μερικές από τις νέες συνήθειες που θα πρέπει να έχουν οι καταναλωτές προκειμένου να κάτσουν στα μαγαζιά της εστίασης. Βέβαια όποια και να είναι η κανονικότητα πολλοί αθηναίοι εκμεταλεύθηκαν το γεγονός και βρέθηκαν από νωρίς σε καφέ στο κέντρο της Αθήνας, σκορπώντας χαμόγελα στις επιχειρήσεις μετά από πολύ καιρό.

Δείτε τις προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης:

Η αναλογία που ισχύει είναι ένας πελάτης ανά δύο τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας.
Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας κυρίως χώρου.
Η υπαίθρια επιφάνεια είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος ενώ η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια είναι η επιφάνεια εντός του καταστήματος που δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.
Η δυνατότητα της χρήσης της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας προκύπτει όταν υφίσταται πλευρά ή πλευρές του χώρου με άνοιγμα σε επαφή με υπαίθριο εξωτερικό χώρο ή αίθριο.
Ανάλογα με το άνοιγμα της πλευράς δύναται να χρησιμοποιηθεί σε βάθος ο χώρος σε ποσοστό από 80% έως 160% του πλάτους του ανοίγματος.
Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,70 εκ έως 1,70 εκ
Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.
Τέλος, υφίσταται ανάλογα με τη θέση εργασίας του προσωπικού υποχρέωση χρήσης μάσκας ή ασπίδας προσώπου ενώ ισχύει σύσταση και για τους πελάτες.