Άρση μέτρων: Συνεδριάζουν οι ειδικοί για γυμναστήρια - Τι θα γίνει με μουσική και απαγόρευση κυκλοφορίας

Οι ειδικοί συνεδριάζουν σήμερα για να αποφασίσουν τα νέα βήματα της επιστροφής προς την κανονικότητα αλλά και της επιστροφής στα γυμναστήρια.

Σύμφωνα με όσα είχε πει ο Άδωνις Γεωργιάδης, νωρίτερα τον Μάιο, τα γυμναστήρια αναμένονται να ανοίξουν από Δευτέρα 31 Μαΐου, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του 1 ατόμου ανά 10 τ.μ. και 2 self test για τους εργαζόμενους.

Σε δεύτερο χρόνο η μουσική στην εστίαση και η απαγόρευση κυκλοφορίας

Στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, τόνισε πως σε δεύτερο χρόνο θα εξετάσει η επιτροπή των ειδικών το θέμα της άρσης ή χρονικής επέκτασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας και της μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

Παράλληλα, η Αριστοτελία Πελώνη επανέλαβε ότι: «Σημαντικό όπλο στην πορεία επανεκκίνησης των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων που ανέστειλε η πανδημία, είναι η αξιοποίηση των αυτοδιαγνωστικών τεστ, που ήδη διανέμονται δωρεάν -ένα για κάθε εβδομάδα- στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Είναι ένα εργαλείο προστασίας και επιδημιολογικής επιτήρησης, καθώς ο ιός παραμένει ανάμεσά μας, καιροφυλακτεί και επιβάλλει συνεχή επαγρύπνηση».

Ξεκινούν και πάλι από σήμερα θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες

Το επόμενη βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται σήμερα Παρασκευή 28 Μαΐου καθώς ξεκινούν και πάλι οι θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, με το άνοιγμα των υπαίθριων χώρων για τη διεξαγωγή τους.

Όμως, για να παρακολουθήσουμε μια τέτοια εκδήλωση θα πρέπει να τηρήσουμε τους εξής κανόνες, παρακάτω:

  • Οι χώροι θα πρέπει να είναι διαμορφωμένοι έτσι ώστε να υποδέχονται μόνο καθήμενους και όχι όρθιους θεατές/ακροατές και θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα σε όλη την διάρκεια του θεάματος – ακροάματος ώστε οι θεατές/ακροατές να παραμένουν στις θέσεις τους.
  • Η πληρότητα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσοστό 50% και αφορά μόνο καθήμενους και όχι ορθίους.
  • Θα πρέπει να υπάρχει κενό/κενή θέση ανά δύο καθήμενους. Άτομα τα οποία δεν έχουν προσέλθει μαζί, δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σε θέσεις χωρίς κενό μεταξύ τους.
  • Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων δεν επιτρέπεται διάλειμμα τόσο προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός, όσο και για να εξοικονομείται χρόνος για την απολύμανση και τον καθαρισμό του χώρου. Επίσης δεν επιτρέπεται συγκέντρωση κοινού σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου καθώς και η πρόσβαση του κοινού στα καμαρίνια.
  • Η λειτουργία κυλικείου/bar επιτρέπεται πριν και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός και οι θεατές/ακροατές να μπορούν να κατευθύνονται προς αυτό σε διαφορετικούς χρόνους κατά τη διάρκεια παραμονής τους.
  • Η ταξιθεσία για την τοποθέτηση των θεατών/ακροατών στις θέσεις τους και η τήρηση κανόνων στην προσέλευση και την αποχώρησή τους, είναι υποχρεωτική.
  • Απαγορεύεται ο συγχρωτισμός και η συγκέντρωση ατόμων οπουδήποτε στον χώρο. Οι θεατές/ακροατές θα πρέπει να οδηγούνται άμεσα στα καθίσματά τους.
  • Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων θα πρέπει να μεριμνούν για την ασφαλή αναμονή σε ουρά του κοινού, τόσο κατά την είσοδο και έξοδο στον χώρο της εκδήλωσης όσο και σε άλλες πιθανές ροές (π.χ. από τον χώρο στάθμευσης).
  • Την ίδια ώρα, μέτρα ισχύουν και για τους εργαζόμενους τόσο επί, όσο και εκτός σκηνής.
  • Eίναι υποχρεωτική η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.