Αυτοκίνητο

CUPRA el-Born: Η γέννηση του πρώτου ηλεκτρικού

Δυναμική σχεδίαση, υψηλή ποιότητα και επιδόσεις, σπορτίβ χαρακτηριστικά. Tο πρώτο ηλεκτρικό όχημα της CUPRA γεννιέται με γνήσιο μεσογειακό DNA

01_cupra_el_born_3_4_front-h

Όπως και η πρώτη δημιουργία της θυγατρικής της SEAT (το Formentor), έτσι και το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό εστιάζει στις κλασικές αξίες της ισπανικής φίρμας. Δυναμική και αρκετά εντυπωσιακή σχεδίαση, υψηλές επιδόσεις, ποιότητα, εσωτερικό με σπορτίβ χαρακτηριστικά.

Οι επιδόσεις και τα δυναμικά χαρακτηριστικά, αποτέλεσαν το βασικό πυλώνα της ανάπτυξης του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της CUPRA, με την ισπανική εταιρία να ανακοινώνει 0-50 km/h σε μόλις 2.9’’. Έμφαση έχει δοθεί και στην αυτονομία του με την CUPRA να ανακοινώνει ότι μπορεί να ξεπεράσει και τα 500 km χάρη στη μπαταρία των 77 kWh (μεικτή: 82 kWh).

Με το λανσάρισμά του να γίνεται μέσα στο 2021, το CUPRA el-Born θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Zwickau στη Γερμανία. Ως concept, το είχαμε δει για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019, και παρά τα θετικά σχόλια η Ομάδα Σχεδίασης δεν καθησύχασε. Συνέχισε να εξελίσσει το όχημα, δίνοντάς του ένα πιο δυναμικό χαρακτήρα στο μοντέλο παραγωγής. Το αποτέλεσμα είναι η γέννηση του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της εταιρίας, του CUPRA el-Born.


Δείτε επίσης