Αυτοκίνητο

Skoda ENYAQ iV: Έρχεται 1η Σεπτεμβρίου το ηλεκτρικό SUV

Μια πρώτη πρόγευση του ENYAQ iV, του νέου ηλεκτρικού SUV έδωσε η Skoda, με την παγκόσμια πρεμιέρα να είναι προγραμματισμένη την 1η Σεπτεμβρίου στην Πράγα

SKODA_ENYAQ iV_silhouette

Το Skoda ENYAQ iV είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρίας που βασίζεται στην MEB, την πλατφόρμα του Volkswagen Group που είναι ειδικά εξελιγμένη για την ηλεκτροκίνηση. Αντιπροσωπεύει το σημαντικότερο βήμα των Τσέχων, στην υλοποίηση της στρατηγικής για την ηλεκτροκίνηση.

Η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα μια πρώτη εικόνα για το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό SUV που αποκαλύπτει τη σιλουέτα του νέου μοντέλου. Σύμφωνα με τη Skoda, το ENYAQ iV θα συνδυάζει όλες τις παραδοσιακές αξίες της εταιρίας με τους πλούσιους εσωτερικούς χώρους, το συναισθηματικό και αρμονικό design, ενώ θα προδιαθέτει για μία οδηγική εμπειρία που χαρακτηρίζεται από την αειφορία της ηλεκτροκίνησης.

Στην πρώτη φωτογραφία, βλέπουμε να διαγράφονται οι αναλογίες του SUV που θα αποτελέσει τη νέα ναυαρχίδα της εταιρίας. Κοντοί πρόβολοι και μία χαρακτηριστικά μακριά γραμμή οροφής, που αφήνουν να εννοηθεί ένα δυναμικό προφίλ και ένα ευρύχωρο εσωτερικό. Αν και δεν δημοσιοποιούνται στοιχεία διαστάσεων, το εσωτερικό του νέου μοντέλου αναμένεται να είναι ανάλογο του Kodiaq, αν και συνολικά το ENYAQ iV θα έχει μικρότερο μήκος από τη νέα Οctavia.


Δείτε επίσης