Αυτοκίνητο

Nissan Juke: Με κορυφαία βαθμολογία 5 αστέρων στην ασφάλεια του Euro NCAP

Με επαίνους για την αντοχή του και την κορυφαία στην κατηγορία του τεχνολογία πρόληψης ατυχημάτων

Nissan Juke: Με κορυφαία βαθμολογία 5 αστέρων στην ασφάλεια του Euro NCAP

Του Γιάννη Χαλκιαδάκη

Την κορυφαία αξιολόγηση πέντε αστέρων για το 2019, έλαβε το ολοκαίνουργιο Nissan Juke, από το Independent European New Car Assessment Program (Euro NCAP), με επαίνους για την αντοχή του και την κορυφαία στην κατηγορία του τεχνολογία πρόληψης ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα, στην προστασία των ενηλίκων επιβατών, το νέο μοντέλο βαθμολογήθηκε με 94% και στην προστασία των παιδιών με 85%, τοποθετώντας το ψηλά στην κατηγορία των μικρών SUV για το 2019.

Αυτό συμβαίνει χάρη στην προηγμένη ενισχυμένη δομή του Juke, καθώς και στην χρήση χάλυβα εξαιρετικά υψηλής αντοχής σε περιοχές – κλειδιά για τη βελτίωση της ακαμψίας, επιτρέποντας ταυτόχρονα την απορρόφηση και τη διάχυση της δύναμης πρόσκρουσης, πριν φθάσει στην κυψέλη ασφαλείας των επιβατών.

Η προσεκτική χρήση αυτών των ειδικών μετάλλων, επέτρεψε επίσης στην Nissan να βελτιώσει την ορατότητα σε μια περιοχή κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια.

Οι κολόνες
Α μεταξύ του παρμπρίζ και των πλαισίων των θυρών έχουν γίνει λεπτότερες, αλλά εξακολουθούν να διατηρούν
την αντοχή τους, λόγω της στρατηγικής χρήσης
χάλυβα εξαιρετικά υψηλής αντοχής. Τη νύχτα, η ορατότητα βελτιώνεται περαιτέρω χάρη
στους στάνταρ προβολείς LED, οι οποίοι αυξάνουν το πεδίο ορατότητας στα 10 μέτρα.

Μάλιστα, το Juke, πέτυχε βαθμολογία 81% στους ποδηλάτες και στους πεζούς, καθώς διαθέτει διάφορα βοηθήματα ενεργητικής ασφάλειας, όπως η Έξυπνη Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης, η οποία προειδοποιεί τον οδηγό και εφαρμόζει τα φρένα αν το αυτοκίνητο αντιληφθεί κίνδυνο πρόσκρουσης με όχημα, πεζό ή ποδηλάτη.

Αυτό
είναι στάνταρ σε όλα τα νέα εξοπλιστικά πακέτα του νέου μοντέλου, και όχι μόνο στις πλουσιότερες εκδόσεις, εξασφαλίζοντας στον οδηγό του την ευελιξία και τη διασκεδαστική
οδήγηση του δικού του Nissan Juke, χωρίς
να θυσιάζει την ασφάλεια.

Δείτε επίσης