Αυτοκίνητο

To VW Group μειώνει σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των εργοστασίων

Το Volkswagen Group αναβαθμίζει συνεχώς τόσο τις εγκαταστάσεις όσο και τις διαδικασίες παραγωγής ώστε να βελτιώνει ολοένα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των εργοστασίων του

ID 3 - Produktion bei VW

Το Volkswagen Group υλοποιεί όλο και περισσότερο την κλιματική ουδετερότητα ως προς το περιβάλλον. Σε αυτό, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει και το ολοκαίνουργιο ID.4. To πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της Volkswagen, που μόλις έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του, θα κατασκευάζεται στο «πράσινο» εργοστάσιο του Zwickau και θα πωλείται στην Ευρώπη, την Κίνα και αργότερα και στις ΗΠΑ. «Το ID.4 αντιπροσωπεύει την καθαρή κινητικότητα με ουδέτερο ισοζύγιο CO2», σχολιάζει ο Ralf Brandstätter, CEO της Volkswagen.

Όπως και το ID.3, το ID.4 φεύγει από το εργοστάσιο στο Zwickau χωρίς να φέρει το παραμικρό οικολογικό βάρος. Αυτό το εργοστάσιο, στη Σαξονία της Γερμανίας, δεν είναι το μόνο που είναι απόλυτα φιλικό στο περιβάλλον. Πρωτοπόρα στη φιλική προς το περιβάλλον κατασκευή οχημάτων, σε ολόκληρο το Group, είναι ακόμα τα εργοστάσια της Audi στις Βρυξέλλες, της SKODA στο Vrchlabí της Τσεχίας και της Bentley στο Crewe, τα οποία ήδη κατασκευάζουν αυτοκίνητα με ουδέτερο ισοζύγιο εκπομπής CO2.


Δείτε επίσης