Αυτοκίνητο

Peugeot 2008 : Ήρθε με εντυπωσιακές γραμμές που τραβούν αμέσως τα βλέμματα!

Ήδη υπάρχει μεγάλος αριθμός παραγγελιών

PEUGEOT_2008 14 01 20

Του Γιάννη Χαλκιαδάκη

Το «παρών» στην ελληνική αγορά, δίνει το ολοκαίνουριο SUV Peugeot 2008 καθώς έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Μάλιστα, απέσπασε μεγάλο αριθμό παραγγελιών, παρότι μόλις λανσαρίστηκε και η πορεία του αναμένεται να είναι άκρως επιτυχημένη, όπως και του προκατόχου του.

Πρόκειται για ένα μοντέλο με ιδιαίτερο design, εντυπωσιακές γραμμές που τραβούν αμέσως τα βλέμματα και ποιοτική αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα.

Εξωτερικά,
δυναμικό και ξεχωριστό σε εμφάνιση, το νέο 2008 μοιάζει με σμιλευμένο
αντικείμενο του πόθου, εκπληρώνοντας τις φιλοδοξίες για τη δημιουργία μίας νέας
και εντυπωσιακής σελίδας στην ιστορία των SUV της μάρκας.

Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει ακόμα και από τους μεγάλους τροχούς και τα τονισμένα προστατευτικά «φρύδια» των φτερών, ενώ το εμπρός μέρος διαφοροποιείται χάρη στη μεγάλη μάσκα, το σμιλεμένο καπό και τα LED φώτα ημέρας που παραπέμπουν σε δόντια λιονταριού

Μυώδες, με έντονα φαρδείς ώμους, το πίσω μέρος περιλαμβάνει τα φωτιστικά σώματα με τη γνώριμη πλέον από το νέο 208, μαύρη γυαλιστερή «φάσα» ανάμεσά τους, και την εξάτμιση με τη διπλή απόληξη, στις εκδόσεις 1.2 PureTech 130hp & 155hp GT Line και GT. Η φωτιστική ταυτότητα του πίσω μέρους με τις 3 LED «νυχιές» στα φωτιστικά σώματα.

Εσωτερικά,
η πολυτέλεια και το εκλεπτυσμένο στυλ των εκδόσεων GT εξασφαλίζεται χάρη στις
επενδύσεις από Alcantara® με εμφανείς ραφές Πράσινο Adamite.

Το εσωτερικό περιβάλλον GT Line & GT γίνεται εντυπωσιακό χάρη στον ατμοσφαιρικό φωτισμό RGB 8 χρωμάτων στο ταμπλό και τις εμπρός πόρτες.

Η ευρυχωρία στα πίσω καθίσματα (ρεκόρ για την νέα πλατφόρμα CMP) χαρίζει στο νέο Peugeot 2008 τον χαρακτηρισμό του εξαιρετικά ευέλικτου SUV. Το συνολικό μήκος των 4.30μ. και το μεταξόνιο των 2.60μ. εξασφαλίζουν επίσης και έναν άνετο χώρο αποσκευών με συνολική χωρητικότητα που φτάνει τα 434 λίτρα (VDA210) ανεξαρτήτως κινητήρα, ακόμα και στην 100%.

Όσον αφορά την ηλεκτροκίνητη έκδοση, η ευκολία διαμόρφωσης του εσωτερικού διασφαλίζεται από το δάπεδο του χώρου αποσκευών που ρυθμίζεται σε δύο θέσεις και δημιουργεί έναν εντελώς επίπεδο χώρο φόρτωσης, μόλις αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα.

Η
πληθώρα νέων αποθηκευτικών χώρων στο εσωτερικό δίνει τη δυνατότητα στον επιβάτη
να μεταφέρει χωρίς πρόβλημα όλα τα προσωπικά του αντικείμενα.

Αναφορικά
με τα μηχανικά σύνολα, οι κινητήρες
είναι βασισμένοι στη πλατφόρμα
τελευταίας γενιάς CMP (Common Modular Platform), αφού το νέο 2008 είναι ένα
όχημα που δίνει τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών σε ότι αφορά την κίνησή
του.

Προσφέρεται λοιπόν η ελευθερία επιλογής του τύπου του κινητήρα ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη: 100% ηλεκτρικό, βενζίνης ή diesel, ενώ για οδήγηση «a la carte», το αυτοκίνητο ανάλογα με την έκδοση, διαθέτει και επιλογέα προγραμμάτων οδήγησης : «Eco», «Normal» και «Sport».

Για
τις αποδράσεις εκτός πόλης, υπάρχει και το προαιρετικό Advanced Grip Control
που συνδυάζεται με το σύστημα υποβοήθησης κίνησης σε κατηφόρα (Hill Assist
descent control) και βοηθά τον οδηγό στον καλύτερο έλεγχο του αυτοκινήτου σε
συνθήκες κατάβασης απότομων κλίσεων.

Η
οικονομία αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο στην εξέλιξη του συγκεκριμένου
μοντέλου, καθώς όλοι οι κινητήρες διαθέτουν ελεγχόμενη εισαγωγή αέρα, τροχούς
που κατευθύνουν τη ροή του αέρα, βελτιώνοντας έτσι τα αεροδυναμικά
χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Η γκάμα διατίθεται σε 4 εκδόσεις : Active, Allure, GT Line και GT, όλες διαθέσιμες με κινητήρα 100% ηλεκτρικό, βενζίνης ή diesel. Οι κορυφαίες εκδόσεις GT Line και GT διακρίνονται χάρη στα ειδικά στιλιστικά τους γνωρίσματα. - Full LED φωτιστικά σώματα με τη χαρακτηριστική υπογραφή των 3 «νυχιών» - Αλουμινένιες ζάντες 18”.

Δείτε επίσης