Αυτοκίνητο

Με e-POWER και τετρακίνηση το νέο Nissan Note (vid)

Αποκάλυψη για το νέο Nissan Note στην Ιαπωνία που θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο e-POWER

2021-nissan-note-1

Το νέο Nissan Note δείχνει τον προσανατολισμό της Nissan στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, με τις πωλήσεις του compact MPV να ξεκινούν στις 23 Δεκεμβρίου στην Ιαπωνία.

Ως το μοντέλο με τις καλύτερες πωλήσεις της εταιρίας στην «εντός έδρας» αγορά, θα διατίθεται αποκλειστικά με τον ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο e-POWER της Nissan.

Το νέο Note συνεχίζει να διαδραματίζει βασικό ρόλο στο παγκόσμιο σχέδιο μετασχηματισμού της, με την κωδική ονομασία Nissan NEXT.

«Το 2016, το NOTE e-POWER έγινε περιζήτητο με το που άρχισαν οι πωλήσεις του στην Ιαπωνία», δήλωσε ο Ashwani Gupta, διευθύνων σύμβουλος της Nissan.

«Με το ολοκαίνουργιο NOTE, θέλουμε να προσφέρουμε την απολαυστική οδήγηση του e-POWER σε ακόμη περισσότερους αγοραστές.

Μόλις δοκιμάσετε το e-POWER, θα ανακαλύψετε αμέσως γιατί το έχουν αγκαλιάσει οι πελάτες μας.

Προσφέρει γραμμική και συναρπαστική επιτάχυνση που είναι μοναδικό χαρακτηριστικό της ηλεκτροκίνησης, αλλά χωρίς τον περιορισμό της φόρτισης της μπαταρίας. Αυτή είναι η δύναμη του e-POWER.»


Πριν από λίγο καιρό, η Nissan παρουσίασε το Kicks e-POWER στην Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη και την Ινδονησία, ενώ σχεδιάζει να λανσάρει σύντομα την τεχνολογία e-POWER στην Ευρώπη και την Κίνα.

Μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί σχεδόν 430.000 οχήματα, εξοπλισμένα με το καινοτόμο σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Μέχρι το τέλος της οικονομικής χρήσης του 2023, η Nissan αναμένει να παραδώσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα, σε ετήσια βάση, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων EV και e-POWER, σε αγοραστές σε όλο τον κόσμο.


Ξεχωριστή σχεδίαση

Με την τελευταία σχεδιαστική φιλοσοφία της Nissan, του Διαχρονικού Ιαπωνικού Φουτουρισμού (Timeless Japanese Futurism) να αποτελεί τη βάση της σχεδίασης, το νέο Note είναι αρκετά απλό, διακριτικό και ταυτόχρονα αρκετά δυναμικό παρά το monovolume αμάξωμα.

Η χαρακτηριστική μάσκα «V» της Nissan πλαισιώνει το εξωτερικό, σχηματίζοντας μια ισχυρή γραμμή V κάτω από τους λεπτούς προβολείς.

Οι χαρακτηριστικές γραμμές εκτείνονται από το μπροστινό μέρος, «χαράσσοντας» το πλευρικό προφίλ και μεταβαίνοντας στα πίσω λεπτά φωτιστικά σώματα οριζόντιου σχεδιασμού.

To Nissan Ariya πάτησε Ευρώπη (vid)


Τη μάσκα πλαισιώνουν οι κομψοί προβολείς με τέσσερις λυχνίες LED, προσδίδοντας στην μπροστινή όψη μια δυναμική και σπορ εμφάνιση.

Το μοντέρνο σύνολο συμπληρώνουν και οι ζάντες αλουμινίου δεκαέξι ιντσών, με σχέδιο που θυμίζει λεπίδα σπαθιού, κάνοντας ακόμα πιο ξεχωριστή την παρουσία του.

Θα είναι διαθέσιμη 13 χρωματικοί συνδυασμοί, συμπεριλαμβανομένων δύο επιλογών διχρωμίας και του Vivid Blue. Διατίθεται επίσης το νέο χρώμα Opera Mauve, ειδικά σχεδιασμένο για το Note.


Άνετο, ευρύχωρο και τεχνολογία προηγμένο

Με εξαιρετικούς χώρους για την κατηγορία του (B), ελαχιστοποιεί το αποτύπωμα των υλικών και αυξάνει την άνεση και την τεχνολογία.

Η κεντρική κονσόλα είναι τοποθετημένη με γνώμονα την εύκολη πρόσβαση στον μικρό ηλεκτρονικό μοχλό αλλαγής ταχύτητας, απελευθερώνοντας τον χώρο κάτω από αυτόν.

Τα καθίσματα «Zero Gravity» και τα μεγάλα υποβραχιόνια, προσφέρουν αυξημένη άνεση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Για τους πίσω επιβάτες, ο χώρος υπερβαίνει κατά πολύ τις προδιαγραφές της κατηγορίας, με άφθονο χώρο για το κεφάλι και τα πόδια, καθώς και ανακλινόμενες πλάτες καθισμάτων.

Nissan Kicks: Ξεκίνησαν οι πωλήσεις του SUV με e-POWER (vid)


Η πίσω πόρτα έχει ένα ευρύ άνοιγμα με πρόσβαση σε έναν άνετο χώρο αποσκευών, καθιστώντας πανεύκολη τη φόρτωση και την εκφόρτωση αντικειμένων.

Η μεγάλη ενσωματωμένη οθόνη διεπαφής με τον χρήστη, που συνδέει τις πληροφορίες του οχήματος και τις λεπτομέρειες πλοήγησης με έναν απρόσκοπτο οριζόντιο προσανατολισμό τραβάει την προσοχή.

Στα highlights και ο μεγάλος ψηφιακός πίνακας οργάνων και η θέση για ασύρματη φόρτιση στην κεντρική κονσόλα.


e-POWER και τετρακίνηση

H τρίτη γενιά του Nissan Note βασίζεται σε μία εντελώς νέα πλατφόρμα και κάτω από το αμάξωμα υπάρχει η δεύτερη γενιά του ηλεκτροκίνητου συστήματος e-POWER της Nissan.

Η νέα γκάμα του ΝΟΤΕ θα διαθέτει και ένα αμιγώς ηλεκτρικό τετρακίνητο μοντέλο, με δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες μπροστά και πίσω αντίστοιχα, που θα μεταδίδουν την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Το μοντέλο AWD έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον προσεχή Δεκέμβριο.

Το σύστημα δεύτερης γενιάς e-POWER διαθέτει ολοκαίνουργιο ηλεκτροκινητήρα και μετατροπέα.

Η ροπή του ηλεκτροκινητήρα έχει αυξηθεί κατά 10% και η απόδοση κατά 6%, παρέχοντας ισχυρή επιτάχυνση είτε από στάση ή κατά την προσπέραση.

Η τεχνολογία ελέγχου του e-POWER έχει ρυθμιστεί ώστε να επιτυγχάνει ομαλότερη επιτάχυνση, βελτιώνοντας παράλληλα σε σημαντικό βαθμό την ησυχία στην καμπίνα. Ο νέος μετατροπέας είναι τώρα 40% μικρότερος και 30% ελαφρύτερος.

Το Nissan Magnite σε βάζει σε… αστικές περιπέτειες (vid)


Ο ενσωματωμένος βενζινοκινητήρας που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι επίσης πιο αποδοτικός, τόσο σε επίπεδο ισχύος όσο και σε αυτό της εξοικονόμησης καυσίμου.

Ο κινητήρας λειτουργεί τώρα σε χαμηλότερες στροφές και με μικρότερη συχνότητα κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης οδήγησης.

Σε συνδυασμό με την βελτιωμένη ηχομόνωση στο αμάξωμα , τα επίπεδα θορύβου κατά την κύλιση είναι αρκετά χαμηλότερα για την κατηγορία.

Ως παγκόσμια πρωτιά, η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας ελέγχεται σύμφωνα με τις οδικές συνθήκες.

Όταν ο θόρυβος αυξάνεται λόγω των επιφανειακών συνθηκών του οδοστρώματος και της ταχύτητας του οχήματος, ο κινητήρας ενεργοποιείται για να φορτίσει την μπαταρία του e-POWER.

Αυτό συνεπάγεται μείωση της ανάγκης για λειτουργία του κινητήρα σε, υπό διαφορετικά, ήσυχες συνθήκες.


Ολιστική προσέγγιση ασφάλειας και χάλυβας 1.470 MPa

Η προηγμένη τεχνολογία ασφάλειας του νέου NOTE προσφέρει ολιστική κάλυψη, επαυξάνοντας τα επίπεδα υποστήριξης και εμπιστοσύνης για τον οδηγό του.

Το ProPILOT προσφέρει χαρακτηριστικά ημιαυτόνομης οδήγησης και συμπεριλαμβάνει το Navi-link.

Συγχρονίζεται με το σύστημα πλοήγησης και ανιχνεύει το όριο ταχύτητας σε αυτοκινητόδρομους, αναπροσαρμόζοντας αυτόματα την προκαθορισμένη ταχύτητα.

Επιπλέον, το σύστημα χρησιμοποιεί δεδομένα πλοήγησης για να εκτιμήσει τη γωνία των επερχόμενων στροφών και να επιβραδύνει ανάλογα το όχημα.

Ως ακόμα μια πρωτιά για την Nissan, το πλαίσιο του οχήματος ενσωματώνει τον εξαιρετικά υψηλής αντοχής χάλυβα 1.470 MPa, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο τόσο στη μείωση του βάρους όσο και στη βελτίωση της παθητικής ασφάλειας.


https://youtu.be/AgYAWB7DLms

Δείτε επίσης