Αυτοκίνητο

Αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 με Honda SENSING Elite

Η Honda παρουσιάζει τη νέα γενιά του συστήματος ασφαλείας Honda SENSING Elite με δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3

Honda_SENSING_Elite_safety_system_with_Level

Η Honda θα ξεκινήσει τις πωλήσεις leasing στην Ιαπωνία, στις 5 Μαρτίου 2021, του Honda Legend EX, το οποίο εξοπλίζεται με το Honda SENSING Elite.

Στην προσπάθειά της για δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς ατυχήματα και ακολουθώντας το πνεύμα του παγκόσμιου συνθήματος της εταιρίας για την ασφάλεια, «Safety for Everyone», η Honda υπήρξε από καιρό στην πρώτη γραμμή της έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογιών ασφάλειας.

Η έλευση του Legend που εξοπλίζεται με το Honda SENSING Elite αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα προόδου στον τομέα της προηγμένης τεχνολογίας που σχετίζεται με την ασφάλεια.

Το Honda SENSING Elite βασίζεται στη λειτουργικότητα του Honda SENSING, το οποίο είναι στάνταρ σε όλη την Ευρωπαϊκή γκάμα αυτοκινήτων της Honda.

Στα κύρια χαρακτηριστικά η λειτουργία «Traffic Jam Pilot», που πληροί τις προϋποθέσεις για αυτοματοποιημένη οδήγηση Επιπέδου 3 (αυτοματοποιημένη οδήγηση υπό όρους σε περιορισμένη περιοχή), για την οποία η Honda έχει λάβει την απαιτούμενη έγκριση από το Ιαπωνικό Υπουργείο Χωροταξίας, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού (MLIT).

Η τεχνολογία Traffic Jam Pilot επιτρέπει στο αυτοματοποιημένο σύστημα οδήγησης να καθοδηγεί το όχημα υπό ορισμένες συνθήκες, αντί για τον οδηγό, όπως στην περίπτωση που το όχημα βρίσκεται σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης σε αυτοκινητόδρομο.

Για τον έλεγχο του οχήματος, το σύστημα προσδιορίζει τη θέση του όπως και τις οδικές συνθήκες χρησιμοποιώντας δεδομένα από τους τρισδιάστατους χάρτες υψηλής ευκρίνειας και το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης (GNSS), αναγνωρίζοντας περιμετρικά σε γωνία 360 μοιρών το περιβάλλον γύρω από το όχημα με τη βοήθεια εξωτερικών αισθητήρων.

Ταυτόχρονα, το σύστημα παρακολουθεί την κατάσταση του οδηγού χρησιμοποιώντας την κάμερα παρακολούθησης που είναι τοποθετημένη μέσα στο όχημα. Βασισμένη σε αυτή την ευρεία γκάμα πληροφοριών, η κύρια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου (ECU) προβαίνει στις σωστές διαγνώσεις, προβλέψεις και αποφάσεις και εφαρμόζει έναν έλεγχο υψηλού επιπέδου στην επιτάχυνση, το φρενάρισμα και τη διεύθυνση του οχήματος για να βοηθήσει τον οδηγό να επιτύχει ομαλή οδήγηση υψηλής ποιότητας.

Με δύο ηλεκτροκινητήρες το νέο υβριδικό Honda HR-V

TAGS

Δείτε επίσης