Αυτοκίνητο

Πρώτη σε πωλήσεις αυτοκινήτων με φυσικό αέριο στην Ελλάδα η Skoda

H Skoda συνεχίζει να είναι η κυρίαρχη μάρκα στην ελληνική αγορά σε μοντέλα φυσικού αερίου και το 2021, με τέσσερα στα δέκα CNG που ταξινομούνται να είναι δικά της

SKODA KAMIQ G-TEC___2

Η Skoda αύξησε ακόμα περισσότερο το ποσοστό της το πρώτο τρίμηνο του 2021, στο εντυπωσιακό 39,76% της αγοράς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων

Συνολικά τρία μοντέλα Skoda με φυσικό αέριο, τα Scala G-TEC, Kamiq G-TEC και Octavia G-TEC διατίθενται στην ελληνική αγορά, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ξεκινούν από 17.500 ευρώ.

Το φυσικό αέριο διακρίνεται από το πολύ χαμηλό κόστος χρήσης, περίπου 3 ευρώ/100 km (με τιμή 0,834 ευρώ/κιλό)

Μετά την εξαιρετική πορεία της στις πωλήσεις του 2020, όπου ένα στα τρία ταξινομηθέντα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ήταν μοντέλο της Skoda, η μάρκα ανέβασε ακόμα περισσότερο τα ποσοστά της το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021 ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα συνολικά 327 αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ως κύριο καύσιμο για τη λειτουργία τους.

Η Skoda Octavia Scout στην Ελλάδα (vid)


Από αυτά, τα 130 ήταν μοντέλα της Skoda, που μεταφράζεται σε ποσοστό 39,76% για τη μάρκα στη συγκεκριμένη αγορά, ή σε πιο απλή ανάγνωση τέσσερα στα δέκα αυτοκίνητα φυσικού αερίου που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2021, ήταν μοντέλα Skoda.

Το φυσικό αέριο είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας καύσιμο που προσφέρει δύο βασικά πλεονεκτήματα: το πρώτο, ουσιαστικά η συμπεριφορά του κινητήριου συστήματος παραμένει ίδια είτε χρησιμοποιείται φυσικό αέριο είτε βενζίνη και το δεύτερο, το κόστος χρήσης είναι πολύ χαμηλό. Ενδεικτικά, το κόστος κίνησης με φυσικό αέριο είναι μόλις 3 ευρώ/100 km (με σημερινή τιμή 0,834 ευρώ/κιλό)!


Με προνόμια Skoda One

Η Skoda προσφέρει σε έκδοση G-TEC, με κύριο καύσιμο το φυσικό αέριο, τα Scala, Kamiq καθώς και τη νέα Octavia, στην τέταρτη γενιά της. Όλα τα μοντέλα είναι άμεσα διαθέσιμα μέσα και από το πρόγραμμα Skoda One, που προσφέρει:

  • Άτοκη χρηματοδότηση για ένα χρόνο
  • Προνομιακό επιτόκιο από 3,5% για ακόμα χαμηλότερη δόση
  • Προκαταβολή από 0%
  • Πληρωμή 1ης δόσης σε 4 μήνες από την αγορά

Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής για τα Scala G-TEC, Kamiq G-TEC και Octavia G-TEC, ξεκινούν από 17.500 ευρώ, 19.500 ευρώ και 25.100 ευρώ, αντίστοιχα, ενώ η Octavia G-TEC είναι διαθέσιμη και σε έκδοση για taxi, με ενδεικτική λιανική τιμή με ΦΠΑ και τέλος ταξινόμησης 23.302 ευρώ.


Τα πρατήρια φυσικού αερίου

Τα πρατήρια που προσφέρουν φυσικό αέριο εξαπλώνονται με ταχύ ρυθμό σε όλη την Ελλάδα και ήδη καλύπτουν σε ευρύ βαθμό την Αττική, με οκτώ συνολικά πρατήρια στη διάθεση των οδηγών.

Δέκα ακόμα λειτουργούν στην υπόλοιπη χώρα, συγκεκριμένα δύο στη Θεσσαλονίκη, τρία στη Λάρισα, δύο στην Αχαΐα και από ένα σε Βόλο, Ιωάννινα και Λαμία.

Φυσικά, όλα τα μοντέλα της SKODA που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το φυσικό αέριο μπορούν να λειτουργήσουν και με βενζίνη, προσφέροντας μεγάλη ευελιξία στον οδηγό σε θέματα ανεφοδιασμού.

Δείτε επίσης