Αυτοκίνητο

Ιδού οι πρώτες εικόνες του νέου Kia Sportage

Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του ολοκαίνουργιου Kia Sportage που θα έχει για πρώτη φορά και ειδική έκδοση για την Ευρώπη

KIA-Sportage-2021-teaser-front
Αρθρογράφος: Θεοχάρης Δημήτρης
Από Θεοχάρης Δημήτρης

Αυτές είναι οι πρώτες επίσημες εικόνες από το ολοκαίνουριο Kia Sportage, με το SUV της κορεάτικης φίρμας να έχει για πρώτη φορά στην 28χρονη ιστορία του έκδοση ειδικά για την Ευρώπη.

Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες τρεις teaser εικόνες της πέμπτης γενιάς του πιο δημοφιλούς SUV της μάρκας.

Το νέο Sportage αναμένεται να αποκαλυφθεί τον Ιούλιο στην Κορέα και σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρίας, έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να δημιουργήσει νέα σημεία αναφοράς στην κατηγορία του – με προηγμένο σχεδιασμό εντός και εκτός, με τεχνολογία συνδεσιμότητας και ισχυρούς αλλά και εξαιρετικά οικονομικούς κινητήρες.

Αποκάλυψη για το ηλεκτρικό Kia EV6 (vid)


Το Σεπτέμβριο, και για πρώτη φορά στην 28χρονη ιστορία του μοντέλου, η Kia Europe θα παρουσιάσει μια ειδική ευρωπαϊκή έκδοση του Sportage.

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα της Kia, η Opposites United, που αποκαλύφθηκε νωρίτερα φέτος, αποτελεί τον πυρήνα του design του Sportage, επηρεάζοντας κάθε πτυχή της εμφάνισης και του χαρακτήρα του.

Οι πρώτες εικόνες μας δίνουν μια γεύση της τολμηρής σχεδίασης και της παρουσίας του SUV, με αρκετές λεπτομέρειες (ιδίως στο πίσω μέρος) να παραπέμπουν στο ηλεκτρικό EV6.


Μυώδες εξωτερικό και digital εσωτερικό

Από τις πρώτες εικόνες, το νέο Sportage δείχνει αρκετά μυώδες και δυναμικό, ενώ δείχνει και αρκετά ξεχωριστό.

Στα αξιοσημείωτα νέα στοιχεία του περιλαμβάνονται οι καθαρές και έντονες γραμμές που χαρακτηρίζουν τις επιφάνειες.

Το εμπρός μέρος αποτελεί μια άμεση και σαφή δήλωση, με μια μεγάλη μαύρη μάσκα που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του.

Πίσω οι μυώδεις γραμμές των ώμων συγκλίνουν ομαλά ώστε να συναντήσουν τα λεπτά φώτα ημέρας, που πλαισιώνουν το νέο λογότυπο της Kia κα του Sportage.

Το σκίτσο του εσωτερικού αποκαλύπτει έναν χώρο προσανατολισμένο προς τον οδηγό που διαθέτει χαρακτήρα, ποιότητα και καινοτόμο τεχνολογία.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ένα ενιαίο πάνελ που φιλοξενεί μια ενσωματωμένη καμπύλη οθόνη.

Σύμφωνα με τον Karim Habib, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Global Design Center: «Με το νέο Sportage, δεν θέλαμε απλώς να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, αλλά να προχωρήσουμε σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο στην κατηγορία των SUV».

Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο Kia Sportage για την Ευρώπη θα παρουσιαστούν τις επόμενες εβδομάδες.

Δείτε επίσης