Αυτοκίνητο

H Αστυπάλαια, ο ενεργειακός μετασχηματισμός και το Volkswagen Group

Ξεκίνησε ο ενεργειακός μετασχηματισμός της Αστυπάλαιας σε «έξυπνο και αειφόρο» νησί με τη συνδρομή του Volkswagen Group

Astypalea: Kick-off for transformation to smart, sustainable isl

Ο μετασχηματισμός της Αστυπάλαιας σε «έξυπνο και αειφόρο» νησί με τη συνδρομή του Volkswagen Group, ξεκίνησε.

Τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα, ανάμεσά τους το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αστυνομικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα, τέθηκαν σε κυκλοφορία στο νησί, παρόντων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του CEO του Volkswagen Group Herbert Diess και του Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη.

Εγκαινιάστηκαν επίσης τα πρώτα δημόσια και ιδιωτικά σημεία φόρτισης. Η εκδήλωση σηματοδότησε την έναρξη της μετάβασης της Αστυπάλαιας στον πλήρη εξηλεκτρισμό.

Τα επόμενα χρόνια, το νησί επιδιώκει να μεταβεί στην έξυπνη και αειφόρο κινητικότητα και να εκμοντερνίσει πλήρως το ενεργειακό του σύστημα.

Η Ελληνική Δημοκρατία και το Volkswagen Group υπέγραψαν σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας (Memorandum of Understanding), τον περασμένο Νοέμβριο.

Σε αποστροφή της ομιλίας του σχετικά με το πρόγραμμα στην Αστυπάλαια, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε: «Οι μοναδικές μας συνεργασίες με το Volkswagen Group, μία από τις πιο δυναμικές και καινοτόμους αυτοκινητοβιομηχανίες του πλανήτη και τις ερευνητικές ομάδες των Πανεπιστημίων Αιγαίου και Strathclyde, θα μας προσφέρουν πολύτιμη γνώση που θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε τα απαραίτητα κίνητρα για αλλαγή, στην πορεία μας για πιο καθαρό, πιο πράσινο και πιο βιώσιμο μέλλον. Μαζί, θα δαμάσουμε τον άνεμο και τον ήλιο για να δώσουμε ενέργεια σε ένα πιο λαμπρό μέλλον.»


Δείτε επίσης