Αυτοκίνητο

Το φουτουριστικό Mazda RX500 που κατέκτησε τα παιδικά δωμάτια και η 50η επέτειος

Περιστροφικός κινητήρας, αεροδυναμική και φουτουριστική σχεδίαση σε ένα εντυπωσιακό coupe που σήμανε την 50η επέτειο της ιαπωνικής εταιρίας και κατέκτησε τα παιδικά δωμάτια τη δεκαετία του 70. Για το Mazda RX500

k_1_1_rx500_1970_ex_011 (1)

Βρισκόμαστε στο 1970. Οι Beatles κυκλοφορούσαν το άλμπουμ τους «Let It Be» και η αποτυχημένη αποστολή του Apollo 13 στο διάστημα καθιερώνει τη γνωστή φράση «Χιούστον, έχουμε ένα πρόβλημα».

Αλλά το 1970 ήταν και μια έντονη χρονιά για τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Εμφανίζονται τα υπεραυτοκίνητα με σφηνοειδή σχέδια και πολλοί κατασκευαστές δοκίμαζαν τον τεχνολογικά εξελιγμένο περιστροφικό κινητήρα στα μοντέλα τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Mazda παρουσίασε το έντονα γωνιώδες και αεροδυναμικό RX500 στο 17ο Tokyo Motor Show, το οποίο σηματοδοτούσε την 50η επέτειο της εταιρείας.

Το κίτρινο σπορ αυτοκίνητο μεσαίου κινητήρα γίνεται φαβορί και γοητεύει το κοινό με τον εμπνευσμένο από την αεροπορία σχεδιασμό του.

Εξοπλισμένο με πρωτοποριακή τεχνολογία περιστροφικού εμβόλου, το φουτουριστικό RX500 προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον για τα μέσα παγκοσμίως.


Δείτε επίσης