Αυτοκίνητο

H BMW iX5 Hydrogen δείχνει το μέλλον στις κυψέλες καυσίμου υδρογόνου

Η γερμανική φίρμα με τη BMW iX5 Hydrogen επιμένει ότι το μέλλον είναι στις κυψέλες υδρογόνου καυσίμου.

P90433014_highRes_bmw-ix5-hydrogen-08-

Η BMW εξελίσσει συστηματικά την τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου ως μία πρόσθετη επιλογή για βιώσιμη ατομική κινητικότητα.

Δύο χρόνια μετά την αποκάλυψη της πρωτότυπης BMW i Hydrogen NEXT, η εταιρία παρουσίασε τη BMW iX5 Hydrogen στην έκθεση IAA Mobility 2021 στο Μόναχο.

Το Sports Activity Vehicle (SAV) με τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου, βρίσκεται ήδη σε φάση εξέλιξης για παραγωγή.

Μία μικρή παρτίδα της BMW iX5 Hydrogen, που βασίζεται στην BMW X5, θα χρησιμοποιηθεί για λόγους παρουσίασης και δοκιμών από τα τέλη της επόμενης χρονιάς.

Το σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της τεχνογνωσίας του BMW Group στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

«Με κυψέλη καυσίμου υψηλής απόδοσης και μπαταρία βελτιστοποιημένης ισχύος, το σύστημα κίνησης της BMW iX 5 Hydrogen είναι μοναδικό στον κόσμο», δήλωσε ο Juergen Guldner, Επικεφαλής του τμήματος Hydrogen Fuel Cell Technology & Vehicle Projects του BMW Group. «Με αυτό, χαράσσουμε νέους δρόμους για βιώσιμη οδηγική απόλαυση».

Υπό τις κατάλληλες συνθήκες η τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου μπορεί να γίνει ένας ακόμα πυλώνας στο portfolio συστημάτων κίνησης μηδενικών εκπομπών CO2 του BMW Group.


Δείτε επίσης