Αυτοκίνητο

Το μίνι SUV Hyundai Casper έγινε ανάρπαστο

Το Hyundai Casper έλαβε σχεδόν 19.000 παραγγελίες την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του στην Κορέα

Hyundai-Casper-1

Το πολύ ενδιαφέρον μικρό SUV Hyundai Casper, από την πρώτη μέρα που βγήκε προς πώληση στην Κορέα, έλαβε σχεδόν 19.000 παραγγελίες.

Οι τιμές για το Hyundai Casper στην Κορέα, ξεκινούν από 13.850.000 γουόν και ξεπερνούν τα 18,7 εκατομμύρια γουόν για την κορυφαία έκδοση Inspiration (περί τα 10.055 και 13.580 ευρώ αντίστοιχα).

Το μικροσκοπικό Hyundai Casper έχει μήκος μόλις 3.595 mm, πλάτος 1.595 mm και ύψος 1.575 mm κάτι που το τοποθετεί δίπλα στο Suzuki Ignis και Fiat Panda.

Στο εσωτερικό υπάρχουν θέσεις για τέσσερις επιβάτες, ενώ τα μπροστινά καθίμσατα μπορούν να διπλωθούν εντελώς. Τα πίσω καθίσματα μπορούν επίσης να αναδιπλωθούν, μετατρέποντας την καμπίνα σε χώρο για... ύπνο.

Το πίσω κάθισμα είναι συρόμενο κατά 160 mm, με τις πλάτες να έχουν δυνατότητα κλίσης έως και 39 μοιρών.


Με τα καθίσματα (εμπρός και πίσω) αναδιπλωμένα, στο Casper θα μπορούν να μεταφερθούν αντικείμενα συνολικού μήκους 2.059 mm, ενώ με το πίσω κάθισμα τραβηγμένο εμπρός, ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 301 λίτρα.

Στην καμπίνα ξεχωρίζει η οθόνη αφής 8 ιντσών για το infotainment με πλοήγηση, blue link και αναγνώριση φωνής, καθώς και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 4,2 ιντσών. Στην κορυφαία έκδοση υπάρχει και ηχοσύστημα 6 ηχείων.

Ήρθαν τα καυτά Hyundai «N» στην Ελλάδα. Οι τιμές των i20 N, i30 N και Kona N


Στα συστήματα ασφαλείας συμπεριλαμβάνονται 7 αερόσακοι, Forward Collision Assist και Lane Keeping Assist, ενώ στις ανώτερες εκδόσεις υπάρχει το Smart Cruise Control που βασίζεται στην πλοήγηση και το Blind-Spot Collision Assist.

Το Hyundai Casper διατίθεται με δύο κινητήρες βενζίνης. Ο πρώτος είναι ένας 3κύλινδρος ατμοσφαιρικός 1.0 λίτρου με 75 ίππους ενώ ο 1.0 T-GDI με υπερσυμπιεστή αποδίδει 100 ίππους.

Ο συνδυασμός γίνεται είτε με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων είτε με αυτόματο κιβώτιο που τροφοδοτεί τους μπροστινούς τροχούς.

Δείτε επίσης