Αυτοκίνητο

Το Nissan Sylphy και η τεχνολογία e-POWER

Το κορυφαίο σε πωλήσεις sedan στην Κίνα Nissan Sylphy, εξοπλίζεται με τη βραβευμένη τεχνολογία, απευθυνόμενο σε αυτούς που αναζητούν ηλεκτρική κινητικότητα

210929-00_006

Η Nissan παρουσίασε πρόσφατα το e-POWER Sylphy, το πρώτο μοντέλο εξοπλισμένο με την πολυβραβευμένη τεχνολογία e-POWER, που προορίζεται για την κινεζική αγορά.

Με το e-POWER ο βενζινοκινητήρας χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ οι τροχοί κινούνται πλήρως από τον ηλεκτροκινητήρα.

Χάρη στην πλήρη ηλεκτροκίνηση, δεν υπάρχουν οι απώλειες στην μετάδοση όπως με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης ή το παραδοσιακό υβριδικό σύστημα.

Η άμεση απόκριση, όπως σε ένα EV, προσφέρει την συναρπαστική αίσθηση της υψηλής ροπής και καλύτερου επιπέδου επιτάχυνση σε διαφορετικές ταχύτητες, κάνοντας την προσπέραση ευκολότερη και με περισσότερη αυτοπεποίθηση, ενώ εξαλείφει την ανάγκη της φόρτισης.

Το e-POWER Sylphy έχει ως στόχο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των αγοραστών που αναζητούν εξαιρετικές επιλογές μετακίνησης από «εξηλεκτρισμένα» οχήματα.

Το Nissan e-POWER Sylphy αποδίδει 300 Nm ροπής με κατανάλωση καυσίμου μόλις 3,9 lt ανά 100 km.

Παράλληλα, το μοντέλο προσφέρει πέντε επιλογές κίνησης για εξαιρετικές επιδόσεις και εξαιρετική κατανάλωση καυσίμου.


Το e-POWER που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία με το Nissan Note το 2016, έτυχε μεγάλης αποδοχής από την αγορά, με τις αθροιστικές πωλήσεις των μοντέλων e-POWER να ξεπερνούν τις 500.000 μονάδες στα τέλη Μαρτίου.

Στην Κίνα, η τεχνολογία αναμένεται να συμβάλει στον χάρτη βιώσιμης ανάπτυξης που ορίζεται από την κυβέρνηση και ευθυγραμμίζεται με τον παγκόσμιο στόχο της Nissan να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις δραστηριότητες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, στις αρχές της δεκαετίας του 2030, κάθε ολοκαίνουργιο όχημα της Nissan που θα προσφέρεται σε βασικές αγορές θα είναι «εξηλεκτρισμένο».

Διαθέσιμο και ως αμιγώς ηλεκτρικό το Nissan Townstar (vid)


Το e-POWER Sylphy θέτει σε τροχιά τον σχεδιασμό της Nissan να λανσάρει έξι μοντέλα e-POWER στην Κίνα έως το 2025, ως μέρος του οράματος Nissan Intelligent Mobility για την αλλαγή του τρόπου κίνησης, οδήγησης και ενσωμάτωσης των οχημάτων στην κοινωνία.

Και στην Ευρώπη, η Nissan αναπτύσσει το πλάνο προς μια πλήρως ηλεκτροκίνητη γκάμα από την οικονομική χρήση του 2023, με το λανσάρισμα τόσο του αμιγώς ηλεκτρικού crossover Ariya όσο και του Qashqai e-Power, να αποτελούν τα πρώτα βήματα.

Δείτε επίσης