Αυτοκίνητο

Το διαφορετικό DS 4 στα premium μικρομεσαία

Με μοναδική σιλουέτα και προηγμένες τεχνολογίες, το DS 4 ξεχωρίζει στα premium μικρομεσαία

DS 4

Το νέο DS 4 βασίζεται σε μια ειδικά εξελιγμένη έκδοση της πλατφόρμας EMP2 που είναι έτοιμη για ηλεκτροκίνηση και διαθέτει εντελώς ξεχωριστή σιλουέτα στην κατηγορία.

Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και οι εξωτερικές διαστάσεις προσδίδουν μια επιβλητική παρουσία.

Το μήκος αγγίζει τα 4,40 μέτρα, το πλάτος τα 1,83 μέτρα, και το ύψος τα 1,47 μέτρα, ενώ οι ζάντες αλουμινίου είναι 19 και προαιρετικά 20 ιντσών.

Ο χώρος αποσκευών είναι στα 430 λίτρα και η πίσω θύρα ηλεκτρική, με σύστημα ανέπαφου ανοίγματος.

Το εμπρόσθιο μέρος χαρακτηρίζεται από τη νέα φωτιστική «υπογραφή» με τους πολύ λεπτούς προβολείς DS MATRIX LED VISION.

Το σύστημα αυτό, συμπληρώνεται με τα φώτα ημέρας τα οποία αποτελούνται από δύο γραμμές LED εκατέρωθεν (ολόκληρο το σύστημα περιλαμβάνει 150 LEDs).

Τα DS WINGS συνδέουν τους προβολείς με τη μάσκα, ενώ ανάλογα με την έκδοση, αυτό αποτελείται από δύο μέρη με μοτίβα που προσομοιάζουν με διαμαντένια άκρα τονίζοντας την αίσθηση της 3D μάσκας.

Η δυναμική σιλουέτα τονίζεται χάρη στο μακρύ καπό πάνω από τα φωτιστικά.


Στο πλάι, η ρευστότητα και οι αιχμηρές γραμμές συνδυάζονται ιδανικά. Οι αναδυόμενες λαβές της πόρτας, έρχονται σε πλήρη αρμονία με τις γλυπτές πλευρικές επιφάνειες.

Η αναλογία του αμαξώματος προς τους τροχούς μεγάλης διαμέτρου, προέρχεται από το πρωτότυπο DS AERO SPORT LOUNGE.

Στο πίσω μέρος, η οροφή κατεβαίνει πολύ χαμηλά σε ένα έντονα κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ, που τονίζει την κομψή και αεροδυναμική σιλουέτα.

Τα πίσω φτερά εντείνουν τη μυώδη εμφάνιση με καμπύλες και αιχμηρές άκρες στο αμάξωμα, δίνοντας έμφαση στο C pillar του αμαξώματος, το οποίο διαθέτει γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα με το ένθετο σήμα DS Automobiles.

Ιδιαίτερη είναι και η φωτεινή υπογραφή που αποκαλύπτεται και στο πίσω μέρος.

Ενστικτωδώς premium το DS 4 (vid)


Στο εσωτερικό ξεχωρίζει ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων με το τεχνολογικό οπλοστάσιο να περιλαμβάνει σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας νέας γενιάς, καινοτόμα για την κατηγορία συστήματα υποβοήθησης οδηγού και προηγμένο σύστημα «επαυξημένης» προβολής πληροφοριών.

Το DS 4 θα διατίθεται και σε plug-in υβριδικό με 225 ίππους και αυτονομία έως 55 χιλιόμετρα σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών ρύπων στον συνδυασμένο κύκλο WLTP.

Η νέα εκδοχή της EMP2 διαθέτει 70% νέα μέρη ή μέρη με αποκλειστική χρήσητα οποία είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά, δομικά μέρη θερμικής επεξεργασίας και πιο συμπαγή στοιχεία, όπως είναι η μονάδα κλιματισμού, απελευθερώνοντας περισσότερο χώρο για εκμετάλλευση σε άλλα σημεία και «συγκρατώντας» το συνολικό βάρος.


Με τρεις βενζινοκίνητες επιλογές, PureTech 130 Automatic, PureTech 180 Automatic και PureTech 225 Automatic και μια πετρελαιοκίνητη BlueHDi 130 Automatic Diesel, οι εκδόσεις του DS 4 θα προσφέρονται με κατανάλωση από 4,8 l/100 km για το πετρελαιοκίνητο, 5,9 l/100 km για το βενζινοκίνητο και εκπομπές CO2 125 g/km και 135 g/km αντίστοιχα.

Η Plug-in υβριδική έκδοση του DS 4, το DS 4 E-TENSE 225 κληρονομεί την τεχνογνωσία από την DS Performance με τους τέσσερις τίτλους στη Formula E (Οδηγών και Ομάδων) το 2019 και το 2020.

Στη συγκεκριμένη έκδοση, ο 4κύλινδρος PureTech των 180 ίππων συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 110 ίππων με νέα μπαταρία 12,4 kWh.

Η ηλεκτρική αυτονομία μπορεί να φτάσει και τα 55 χιλιόμετρα στο συνδυασμένο κύκλο WLTP.

Η ροπή των 360 Nm επιτρέπει την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h σε 7,7 δευτερόλεπτα και την κάλυψη των πρώτων 1.000 μέτρων σε 27,3 δευτερόλεπτα, με κατανάλωση καυσίμου μόλις 1,3 l/ 100 km και εκπομπές CO2 από 29 g/km στον συνδυασμένο κύκλο WLTP. Μέχρι το 2024, το DS 4 θα είναι διαθέσιμο και σε μια 100% ηλεκτρική εκδοχή που θα βασίζεται στη νέα τεχνολογία των ηλεκτροκινητήρων και των μπαταριών της γαλλικής εταιρίας.

Δείτε επίσης