Αυτοκίνητο

Grand Prix Τουρκίας: Νικητής ο Βάλτερι Μπότας

Ο Βάλτερι Μπότας πήρε τη νίκη στην Τουρκία

bott

Ο Βάλτερι Μπότας ζει! Ο Φινλανδός πιλότος της Μερσέντες κέρδισε δια περιπάτου στην Τουρκία, παίρνοντας την 10η νίκη στην καριέρα του. Στο 2-3 η (κερδισμένη) Ρεντ Μπουλ με Φερστάπεν-Πέρεζ, περιόρισε τη βαθμολογική ζημιά ο 5ος Χάμιλτον.

Μια φορά και ένα όχι και τόσο μακρινό κάποτε, θεωρείτο ο επόμενος παγκόσμιος πρωταθλητής και αυτός που θα μπορούσε, αν του δινόταν η ευκαιρία, να κοντράρει στα ίσια τον ανίκητο Λιούις Χάμιλτον.

Η ευκαιρία στον Βάλτερι Μπότας δόθηκε μετά την απροσδόκητη αποχώρηση του Ρόσμπεργκ μετά την κατάκτηση του τίτλου από τον Γερμανό το 2016, όταν και ο Φινλανδός πήγε στην Μερσέντες. Βέβαια, εκεί ήρθε αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα: ο Χάμιλτον, κυρίως αν έχεις το ίδιο μονοθέσιο μ' αυτόν, απλά δεν παίζεται- ή, τέλος πάντων, «παίχτηκε» μια φορά όταν έχασε τον τίτλο από τον Νίκο.

Όμως, ο συνδυασμός Μερσέντες-Μπότας είναι πάντα ικανός να φέρει νίκες (αν, δηλαδή, του... επιτραπεί) και φρόντισε να το αποδείξει ακόμα μία φορά και σήμερα: ο pomelan- λόγω της ποινής του Χάμιλτον- Βάλτερι εκκίνησε τέλεια στις μικτές συνθήκες της Τουρκίας και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω του, παίρνοντας πανεύκολα την καρό σημαία, χωρίς ν' απειληθεί σε κανένα σημείο του grand prix.


Δείτε επίσης