Αυτοκίνητο

Η Volkswagen κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή στο ευρύ κοινό, παρουσιάζοντας το ID. LIFE

volkswagen-id.life--jozef-kaban-(002)_77761_413469_type13028

Το ID. LIFE που ως concept παρουσιάστηκε στο Μόναχο τον περασμένο Σεπτέμβριο, εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τον συνδυασμό αειφορίας και βιώσιμης κινητικότητας με τις ψηφιακές τεχνολογίες. Όλα αυτά, στοχεύοντας ένα πεδίο τιμών ανάμεσα στις 20.000 με 25.000 ευρώ. Το μοντέλο, που αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2025, χαρακτηρίζεται επίσης από αθρόα χρήση φυσικών και ανακυκλωμένων υλικών.

Το compact crossover όχι μόνο κινείται με μηδενικές τοπικές εκπομπές ρύπων χάρη στο ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα, επιπρόσθετα είναι κατασκευασμένο από φυσικές πρώτες ύλες και ανακυκλωμένα υλικά. Συγκεκριμένα τα υλικά για τις ιδιαίτερες επενδύσεις της οροφής και το μπροστινό τμήμα είναι από ανακυκλωμένες πλαστικές φιάλες. Μία από τις στρώσεις βαφής του αμαξώματος περιλαμβάνει ρινίσματα ξύλου ως φυσική χρωστική και έναν παράγοντα σκλήρυνσης οργανικής προέλευσης.

Στο εσωτερικό οι ξύλινες επενδύσεις χρησιμοποιούν φύλο από βιώσιμες δασικές φυτείες. Τα καθίσματα διαθέτουν Artverlours Eco καλύμματα, με μεγάλο ποσοστό χρήσης ανακυκλωμένων υλικών, που βασίζονται σε πρώτη ύλη που προκύπτει από ανακύκλωση πλαστικών απορριμμάτων.

Με το ID. LIFE, το οποιο αναμένεται να είναι ένα προσιτό οικονομικά μοντέλο, η Volkswagen σκοπεύει να κάνει τη βιώσιμη κινητικότητα διαθέσιμη σε ακόμα περισσότερο κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης