Αυτοκίνητο

Το Nissan Juke έγινε υβριδικό

NISSAN-JUKE-HYBRID-1

Το Nissan Juke γίνεται υβριδικό, καθώς θα αποτελείται από έναν νέας γενιάς κινητήρα εσωτερικής καύσης, ειδικά σχεδιασμένο για χρήση σε εφαρμογή υβριδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης.

Θα παράγει 94 ίππους και 148 Nm ροπής, ενώ στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης, η Nissan ενσωμάτωσε τον κύριο ηλεκτροκινητήρα που παράγει 36 kW (49 ίππους) και 205 Nm ροπής, ενώ η Renault τροφοδότησε το σύστημα με τη μίζα/γεννήτρια υψηλής τάσης 15 kW, τον μετατροπέα και την υδρόψυκτη μπαταρία 1,2 kWh, καθώς και με το εξαιρετικά καινοτόμο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το αποτέλεσμα είναι ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης που παρέχει 25% περισσότερη ισχύ από την τρέχουσα έκδοση με τον βενζινοκινητήρα, με μείωση κατανάλωσης καυσίμου έως και 40% στον αστικό κύκλο και έως και 20% στον αντίστοιχο μικτό.

Το κλειδί στην προσπάθεια είναι ένα προηγμένο πολυτροπικό κιβώτιο ταχυτήτων χαμηλής τριβής που παρέχει βέλτιστη χρήση της ισχύος που προέρχεται είτε από τον ηλεκτροκινητήρα, είτε από τον βενζινοκινητήρα, είτε και από τους δύο.

Το Juke hybrid όχι μόνο ξεκινάει 100% σε ηλεκτρική λειτουργία, αλλά μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και 55 χλμ/ώρα σε αμιγώς EV, ώστε οι οδηγοί να απολαμβάνουν ισχυρή, σταθερή και διαρκή εμπειρία οδήγησης EV. Το σύστημα θα μεγιστοποιήσει αυτόματα τη χρήση του EV. Το μοντέλο διαθέτει και έναν αποκλειστικό διακόπτη λειτουργίας EV που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χαρακτηριστικό όταν ο οδηγός δεν θέλει να λειτουργεί ο κινητήρας, όπως για παράδειγμα σε κατοικημένες περιοχές, σχολεία, χώρους στάθμευσης και σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης. Εφόσον το επιτρέπει η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, το σύστημα θα αναγκάσει το αυτοκίνητο να λειτουργεί μόνο ως ηλεκτρικό όχημα.

Τέλος, ο χώρος του πορτμπαγκάζ είναι 354 λίτρα, έχοντας υποστεί μια μικρή μείωση κατά 68 λίτρα σε σχέση με τη βενζινοκίνητη έκδοση, ως συνέπεια της αποθήκευσης της μπαταρίας 1,2 kWh. Με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, ο χώρος αποσκευών παραμένει ο καλύτερος στην κατηγορία με 1.237 λίτρα.

Δείτε επίσης