Αυτοκίνητο

Η Hyundai Motorsport κυριάρχησε στο Ράλι Ακρόπολις κατακτώντας έναν δύσκολο αγώνα

Η Hyundai Motorsport κυριάρχησε στο Ράλι Ακρόπολις  κατακτώντας έναν δύσκολο αγώνα
Αρθρογράφος: Γιάννης Χαλκιαδάκης
Από Γιάννης Χαλκιαδάκης

Μετά από 33 χρόνια, μια μάρκα, η Hyundai Motorsport κατέκτησε και τις τρεις θέσεις του βάθρου στο Ράλι Ακρόπολις, ολοκληρώνοντας έναν δύσκολο αγώνα με θριαμβευτικό τερματισμό 1-2-3 για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο Thierry Neuville εξασφάλισε τη νίκη – την πρώτη του στη σεζόν – μπροστά από τους Ott Tänak και Dani Sordo, πραγματοποιώντας την τρίτη νίκη στη σειρά για την ομάδα μετά τη Φινλανδία και το Βέλγιο

Οι επιδόσεις και η αξιοπιστία του Hyundai i20 N Rally1 έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα

Η Hyundai Motorsport κατέκτησε το πρώτο της τριπλό βάθρο 1-2-3 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA (WRC) μετά από μια εντυπωσιακή επίδοση στο Ράλι Ακρόπολις στην Ελλάδα.

Οι Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe τερμάτισαν στην πρώτη θέση του Ράλι Ακρόπολις, με τους Ott Tänak/Martin Järveoja και Dani Sordo/Cándido Carrera να παίρνουν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα εξασφαλίζοντας ένα ιστορικό αποτέλεσμα για την ομάδα.

Μετά από μια εντυπωσιακή επίδοση το Σάββατο, στην οποία και τα τρία πληρώματα της Hyundai Motorsport σημείωσαν νίκες στις ειδικές διαδρομές, η ομάδα πρόσθεσε τρεις ακόμη ταχύτερους χρόνους το τελευταίο πρωινό.

Ο Tänak κατέκτησε την ειδική του Ελευθεροχωρίου (SS14/SS16, 16,90km) και στη συνέχεια ο Neuville εδραίωσε το πλεονέκτημά του στην επόμενη ειδική διαδρομή Elatia-Rengini (SS15, 11,26km). Στη συνέχεια, ο Εσθονός πήρε την πρωτιά στην Power Stage και πέντε επιπλέον βαθμούς.

Παράλληλα, οι επιδόσεις των Neuville και Sordo στην Power Stage επέτρεψαν στην ομάδα να κλειδώσει το εντυπωσιακό βάθρο 1-2-3 για πρώτη φορά στις 107 εμφανίσεις στο WRC μέχρι σήμερα. Ο Βέλγος τερμάτισε πρώτος με διαφορά 15,0 δευτερολέπτων κατακτώντας την πρώτη του νίκη το 2022 και την 17η συνολικά για την ομάδα.

Το αποτέλεσμα του Ράλι Ακρόπολις αντιπροσωπεύει επίσης την πρώτη φορά που η Hyundai Motorsport έχει τρεις διαδοχικές νίκες στο WRC. Ο Tänak επιβεβαίωσε το έκτο του βάθρο στη σεζόν με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, μετά τις συνεχόμενες νίκες του σε Φινλανδία και Βέλγιο.

Ο Sordo, ακολούθησε μια ήπια στρατηγική στις τελευταίες ειδικές διαδρομές με στόχο να εξασφαλίσει τη θέση του στο βάθρο – η τρίτη φορά που ανεβαίνει φέτος στο βάθρο μετά την Πορτογαλία και τη Σαρδηνία– ολοκληρώνοντας έτσι την τριάδα της Hyundai στο βάθρο.

Οι επιδόσεις και η αξιοπιστία του Hyundai i20 N Rally1 έπαιξαν αναπόσπαστο ρόλο στο αποτέλεσμα αυτού του Σαββατοκύριακου, με άλλους να τιμωρούνται από τους σκληρούς χωμάτινους δρόμους της Ελλάδας.

Έχοντας δείξει την ανταγωνιστικότητά του στις χωμάτινες διαδρομές της Φινλανδίας και στην άσφαλτο του Βελγίου, το αυτοκίνητο διέπρεψε στο εξαιρετικά δύσκολο έδαφος του Ράλι Ακρόπολις, τοποθετώντας το όνομα της Hyundai Motorsport στην κορυφή ενός από τους πιο διάσημους αγώνες του πρωταθλήματος.

Μετά από δέκα γύρους, η ομάδα έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ της για τις περισσότερες νίκες σε μία μόνο σεζόν, σημειώνοντας τέσσερις νίκες (αντίστοιχες νίκες είχε κατακτήσει το 2017 και το 2019), κατακτώντας έναν ισχυρό αριθμό βαθμών στο σύνολο του πρωταθλήματος των κατασκευαστών που ανέρχεται σε 341 βαθμούς.

Δείτε επίσης