Αυτοκίνητο

Με το νέο Volvo EX90, έρχεται μία νέα εποχή για ασφάλεια, καινοτομία και τις έξυπνες τεχνολογίες

παρουσιάστηκε ο τρόπος με τον οποίο το LiDAR -μία εξελιγμένη μέθοδος απομακρυσμένης ανίχνευσης που θα αποτελεί στάνταρ εξοπλισμό του Volvo EX90- θα βοηθήσει να μειωθούν τα ατυχήματα με σοβαρές συνέπειες έως και 20%.

Με το νέο Volvo EX90, έρχεται μία νέα εποχή για ασφάλεια, καινοτομία και τις έξυπνες τεχνολογίες
Αρθρογράφος: Γιάννης Χαλκιαδάκης
Από Γιάννης Χαλκιαδάκης

Την επόμενη, αμιγώς ηλεκτρική ναυαρχίδα των SUV της Volvo, το νέο EX90, θα αποκαλυφθεί στις 9 Νοεμβρίου, σηματοδοτώντας την αρχή μίας νέας εποχής - για την ασφάλεια και για την εταιρεία.

Περιλαμβάνει ένα μοναδικό συνδυασμό κεντρικού υπολογιστή και λογισμικού από τη Volvo Cars, και θα εισάγει τεχνολογίες ασφαλείας που θα βοηθήσουν τη μάρκα, να προχωρήσει κι άλλο προς το όραμα της: κανείς να μην τραυματίζεται σοβαρά ή να χάνει τη ζωή του μέσα σε ένα νέο αυτοκίνητο Volvo.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλός της Volvo Cars Jim Rowan, παρουσίασε το όραμά του για το μέλλον της ασφάλειας και για τη Volvo Cars σε μία ειδική ομιλία.

Επίσης, παρουσιάστηκε ο τρόπος με τον οποίο το LiDAR -μία εξελιγμένη μέθοδος απομακρυσμένης ανίχνευσης που θα αποτελεί στάνταρ εξοπλισμό του Volvo EX90- θα βοηθήσει να μειωθούν τα ατυχήματα με σοβαρές συνέπειες έως και 20%.

Τέλος, διευκρινίστηκε το πώς το νέο Σύστημα Ανάλυσης Οδηγικής Συμπεριφοράς, θα αυξήσει την ασφάλεια παρατηρώντας τον οδηγό και προσφέροντας βοήθεια εφόσον χρειάζεται.

Τις προσεχείς εβδομάδες θα αποκαλυφθούν περισσότερα για τις καινοτομίες και τις τεχνολογίες που έρχονται στο EX90. Πρόκειται για λειτουργίες που θα βοηθήσουν όλους τους οδηγούς, όχι μόνο να είναι αλλά και να αισθάνονται πάντα ασφαλείς.

Στο μεταξύ, το Volvo θα μπορεί να κατανοεί όταν ο οδηγός δεν είναι στα καλύτερά του και θα παρεμβαίνει όταν χρειάζεται υποστήριξη.

Σε όλους αρέσει να σκέφτονται ότι είναι καλοί οδηγοί, γνωρίζουμε όμως επίσης ότι ακόμη και οι καλύτεροι κάνουν λάθη. Οι άνθρωποι μπορεί να είναι αφηρημένοι, να αγχωθούν, να νυστάξουν ή να βρεθούν σε άλλη κατάσταση που έχει αντίκτυπο στην οδήγηση. Και όταν οι άνθρωποι δεν βρίσκονται στα καλύτερά τους, μπορεί να χρειάζονται βοήθεια.

Για να φτάσει το Volvo στο όραμά του, για ένα μέλλον με μηδενικές συγκρούσεις, πρέπει η εταιρία να εξετάσει όλους τους λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβεί μία σύγκρουση.

Παραδοσιακά, εστιάζει στο να κάνει τα αυτοκίνητα να κατανοούν καλύτερα τι συμβαίνει γύρω τους, ώστε να βοηθούν στην προστασία των ανθρώπων στο εσωτερικό τους.

Αλλά για να καινοτομήσει το Volvo ως προς το πώς προστατεύει τους ανθρώπους, πρέπει να προχωρήσει κι άλλο - χρειάζεται να βελτιώσει το πώς κατανοεί το αυτοκίνητο την κατάσταση του οδηγού.

Γι’ αυτό το λόγο εισάγει το Σύστημα Ανάλυσης Οδηγικής Συμπεριφοράς ως στάνταρ εξοπλισμό στο EX90, το οποίο θα αποκαλυφθεί αρχές Νοεμβρίου 2022.

Αυτό το σύστημα ανίχνευσης εσωτερικού σε πραγματικό χρόνο βασίζεται σε μία ξεκάθαρη ιδέα: Εάν ένα αυτοκίνητο Volvo μπορεί να κατανοήσει πότε ο οδηγός βρίσκεται σε μία κατάσταση που δεν είναι η καλύτερη δυνατή για οδήγηση, το αυτοκίνητο μπορεί να εξασφαλίσει ότι θα αναλάβει δράση για να βοηθήσει στην αποφυγή ατυχημάτων.

TAGS

Δείτε επίσης